Gazete Vatan Logo

Ayakkabının harika çocuğu

Moda otoriteleri Safa Şahin’i ayakkabının dahi çocuğu olarak tanımlıyor. Los Angeles’ta yaşayan Şahin, Nike’tan sonra moda devi Versace’nin yeni sezon ayakkabılarını tasarlamaya başladı.

Ayakkabının harika çocuğu

Sizin için ayakkabı dâhisi diyorlar! Ayakkabı tasarımcısı olma sürecinizi anlatır mısınız, bu yola nasıl çıktınız, nasıl bir eğitim aldınız?

Estağfurullah yok öyle bir şey! (gülüyor) TASEV ayakkabı tasarım bölümünü öğrenip okula kayıt yaptırmamla hikayem başladı. Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünde İtalya’da ve Türkiye’de eğitim aldım. Daha sonra 2012’de Detay deri ürünleri tasarım yarışmasında 1’inci olmam ile farklı bir boyut kazandı.

Neleri doğru yaptınız da Nike, Versace gibi dev markalarla işbirliği yaptınız?

Ben sadece farklı bir şeyler yapmayı prensip edindim sonrası kendiliğinden gelişti. Önce Nike’la şimdi de Versace ile çalışıyoruz. Versace gerçekten önemli bir deneyim ve uzun soluklu bir süreç olacak. Versace ile sınırlarımı zorlayacağım.

Tasarladığınız ayakkabılar nasıl bir kadına hitap ediyor?

Daha çok ‘Alice in Wonderland’ gibi kendine has bir dünyası olan, genelde piyasa olmayanı seven, modanın kölesi olmamış zamansız giyinen bir kadın.

Global ayakkabı trendler nasıl şekilleniyor?

Haberin Devamı

Hızla büyüyen lüks sokak modası var. Büyük markalarda olabildiğince bu doğrultuda ürünler üretiyor.

Neden kadınlar, ayakkabı için bu kadar deliriyor?

Kadınları erkeklerden ayıran büyük özellik doğası gereği daha çok aksesuarlar kullamaları. Ayakkabı ve çanta en büyük aksesuar olduğundan dolayı erkeklere göre daha çok değer veriyorlar.

Kadınlar nasıl ayakkabılar istiyor?

Genelede kadınlar kimsede olmayan bir modeli istiyor...

BALIKLARDAN İLHAM ALIYOR

Orman benim vazgeçilmezim. Ara ara da okyanus altı canlılarındadan ilham alıyorum. Moda akımları ve sezon trendlerininin dışında tasarım yapmak beni daha özgür hissettiriyor.