Gazete Vatan Logo

Avusturya’da hiç olmadığı kadar ırkçılık yapılıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Türkiye ile Avusturya arasında imzalanan iş gücü anlaşmasının 53. yılı nedeniyle açıklama yaptı

Avusturya’da hiç olmadığı kadar ırkçılık yapılıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye ile Avusturya arasında imzalanan iş gücü anlaşmasının 53. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, anlaşmanın her iki ülkedeki yüz binlerce kişi için dönüm noktası olduğunu belirtti. Avusturya’da, birinci, ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü kuşak dahil Türkiye kökenlilerin nüfusunun 280 bine ulaştığını aktaran Yeneroğlu, bu kişilerin büyük çoğunluğunun Avusturya vatandaşlığına da sahip olduğunu ifade etti. Yeneroğlu, şunları kaydetti:

“Bugün Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız İslamofobi, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi sorunlarla hiç olmadığı kadar karşı karşıyalar. Vatandaşlarımız temeline eşitlik ve demokrasiyi koyan bir ülkede, sadece Türkiye kökenli ve Müslüman oldukları için haksızlıklara maruz bırakılıyor. Hatta bu insanların Avusturya vatandaşlığı bile, Türkiye’deki referandumda Avusturya’da verilen ‘evet’ oylarının yüksekliği rahatsızlık yarattığı için pazarlık ve tehdit malzemesine dönüştü. Bu tür çifte vatandaşlığın iptali tehdidine varan spekülasyonlar hem iki ülke ilişkilerine hem de oradaki vatandaşlarımızın huzuruna zarar vermektedir.”

Haberin Devamı