Gazete Vatan Logo

Avustralyalı öğrenciler Ereğli'de ağırlandı!

Karadeniz Ereğli Rotary Kulüp üyeleri “Yeni Nesiller Hizmet Değişim­ NGSE (New Generations Service Exchange) Programı” kapsamında Avustralyalı 4 konuğu Ereğli’de 2 gün süre ile ağırladı.

Karadeniz Ereğli Rotary Kulüp üyeleri, Avustralyalı 4 konuğu “Yeni Nesiller Hizmet Değişim­ NGSE (New Generations Service Exchange) Programı” kapsamında Ereğli’de misafir ettiler.

Program kapsamında Türkiye’de bulunan konuklar? Tara Catherina, Katelin Eyre, Hannah Victoria ve Damien Dlylan Jerame’yi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde karşılayan Ereğlili Rotaryenler, Bayrak Değişim Töreni için bir araya geldiler. Programda Ereğli’de bulunan konuk öğrenci jacqueline Sonja Waltraut Szilagy’da yer aldı.

BOĞAÇHAN YILDIRIM ÇALIŞMALARINI ÖZETLEDİ

15 Nisan Çarşamba günü, akşam saatlerinde Erdemir Mühendisler Derneğinde gerçekleşen törende bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Rotary Kulüp 2014 – 2015 dönem başkanı Boğaçhan Yıldırım, döneminde yaptığı çalışmaları özetleyerek şu ana kadar 22 yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Yıldırım, Yeni Nesiller Hizmet DeğişimNGSE (New Generations Service Exchange) programı kapsamında Türkiye’de bulunan Avustralyalı konukları Ereğli’de de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE VE ANZAKLAR…

Konuklara bir sürprizleri olduğunu belirten Yıldırım, onları Çanakkale Savaşları Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’la tanıştırdı. Kaçmaz da “Babam Mustafa Kemal’in askeriydi…” sözleri ile başlayan kısa bir konuşma yaptı ve1915 yılında İngiltere adında savaşa katılan Avustralyalılarla(Anzaklar) Türklerin çarpıştığı Çanakkale savaşlarına değindi. Kaçmaz, geçmiş yıllarda katıldığı etkinliklerden söz ederek Avustralyalılardan hep ilgi ve sevgi saygı gördüğünü de ifade etti.

DUYGUSAL ANLAR

Avustralyalı grup adına tercüman eşliğinde konuşan Damien Dlylan Jerame’de kendileri için Çanakkale savaşlarının tarihsel önemi olduğunu dile getirdi ve iki ülke arasında sıkı bağların olduğunu söyledi. Damien, konuşmasında Atatürk’ün Çanakkale savaşları sırasında esir askerler ve yakınları için söylediği teskin edici sözler ve bir Anzak annesinin Atatürk’e teşekkür mahiyetinde yazdığı cevabına yer verdi.

BAYRAK DEĞİŞİM TÖRENİ

Daha sonra bayrak değişim töreni gerçekleştirildi. Konuklar kendi ülkelerindeki üye oldukları Rotary kulüplerinin flamalarını, Boğaçhan Yıldırım’a teslim ettiler, Yıldırım’dan teslim aldıkları Karadeniz Ereğli Rotary Kulüp flamaları ile fotoğraf çektirdiler.

Haberin Devamı

TAZMANYA’YI SUNU EŞLİĞİNDE ANLATTILAR

Bayrak Değişim Töreninin hemen ardından Avustralyalı misafirler, yaşadıkları bölge Tazmanya ile ilgili sosyal, kültürel ve ekonomik bilgileri sunu eşliğinde anlattılar ve Türkiye’de çektikleri video ve fotoğrafları da ülkelerinde göstereceklerini söylediler. Konuklar gösterdikleri sununun sonunda “Tazmanya’ya bekleriz” diye konuştular. Boğaçhan Yıldırım da önümüzdeki dönemlerde değişim programı kapsamında Avustralya’ya misafir öğrenci göndermeyi planladıklarını söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN TEMASI “KADINLAR” OLACAK

Törenin sonunda 2015 2016 dönem başkanlığına hazırlanan Mustafa Gür söz alarak, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve dönem başkanlığı eğitiminden yeni döndüğünü hatırlatarak kendi döneminde “kadınlar” temalı bir programa hazırlandıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Resmi törenin sona ermesinin ardından konuklar geç saatlere kadar sohbet edip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Kaynak: haberhayat.net