Gazete Vatan Logo

Son dakika... Avustralya'da saldırı! Ölü ve yaralılar var!

Avusturalya'nın Melbourne kentinde bir kişi bıçaklı saldırı düzenledi. Çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Polis bıçaklı saldırının terör eylemi olduğunu açıkladı. Terör örgütü IŞİD saldırıyı üstlendi fakat henüz bu iddiasını kanıtlayacak bir olgu bulunamadı.

Son dakika... Avustralya'da saldırı! Ölü ve yaralılar var!

Avustralya'nın Melbourne şehrinde bir adam birçok kişiyi bıçakladı. Victoria polis departmanından yapılan açıklamada, "Polis önce yanan araca müdahale etti. Bir adam olay yerinde yakalanıp hastaneye götürüldü." diye konuştu. Vurulan saldırganın durumu kritik. Ayrıca saldırıda yaralanan bir kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Victoria polisi, ismi açıklanmayan bir erkeğin Melbourne kent merkezindeki ana caddede henüz bilinmeyen nedenle arabasını ateşe verdiğini, daha sonra da etraftakilere ve polise bıçakla saldırdığını bildirdi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir araç yayaların arasına daldı. Kaldırıma çıkan araç çarparak durabildi. Bourke Street Mall'daki çarpışma sonucu araç alev alarak patladı. Aracı kullanan kişi, caddedeki polislere ve insanlara elindeki bıçakla saldırdı.

Detaylar belirsiz fakat Twitter'da dolaşan videolar, bir adamın sürekli olarak iki polis memuruna bir şey attığı görülüyor. Polislerden biri silahını çekiyor. Bir ateş sesi duyuluyor ve adam göğüsünü tutup yere düşüyor.

Haberin Devamı

Avustralya polisi bıçaklı saldırının terör eylemi olduğunu açıkladı. Polis tarafından yapılan açıklamada alev alan arabanın içinde gaz tüpü olduğu belirtildi

IŞİD ÜSTLENDİ

Terör örgütü IŞİD medya kanadı aracılığıyla saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Fakat bu iddiayı destekleyecek bir kanıt bulunamadı.