Gazete Vatan Logo

Avustralya'da Anadolu coşkusu

Avustralya'da düzenlenen Anadolu Kültür ve Sanat Festivali binlerce kişinin akınına uğradı

AVUSTRALYA’nın Melbourne kentinde düzenlenen Anadolu Kültür ve Sanat Festivali’nde Ayna grubu konser verdi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde bu sene ikincisi düzenlenen Anadolu Kültür ve Sanat Festivali binlerce kişinin akınına uğradı. İstanbul Sanat Merkezi ve Melbourne Genç İşadamları derneğinin organizesinde düzenlenen festival, Melbourne şehir merkezinde bulunan Docklands’de düzenlendi. Toplam 2 gün süren festivale yaklaşık 35 bin kişi katıldı. Festivalde Türkiye’den Avustralya’ya gelen Ayna grubu damgasını vurdu.

FATMAGÜL KOLYELERİ

Docklands’de düzenlenen festivalde çok sayıda yiyecek çadırının yanı sıra İstanbul’un tarihi alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı dekorlu alışveriş alanı festivale renk kattı. Türkiye’den getirilen sembolik ’Truva atı’nın yanı sıra karagöz-hacivat karakterleri de sergilendi. Türk el işi örneklerinin ve geçtiğimiz ay Avustralya’da kurulan Beşiktaş Futbol Okulu da tanıtım standları arasında dikkat çekti. Son dönemin popüler televizyon dizisi "Fatmagülün Suçu Ne" dizisinde Beren Saat’in canlandırdığı Fatmagül karakterinin kullandığı takıların benzerleri de festivale katılanların yoğun ilgisini gördü.

’HAREMDE’ GRUBU COŞKU KATTI

Festivalde kurulan sahnede de gün boyunca müzik ve dans gruplarının performans gösterileri sergilendi. Yaşar Akpençe ve Haremde grubunun çaldığı muziklerle festivale katılanlar oldukça eğlenceli dakikalar yaşadı. Festivalde ayrıca İstanbul Sanat Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu söylediği şarkılar ve Ekol Sanat Okulu öğrencilerinin Kafkas gösterisi yoğun ilgi oldu.

BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ

Melbourne’deki festivalin ayrıca bileği bükülmeyen bir de konuğu vardı. Dünya bilek güreşi şampiyonu Özgür Kızgın’ın da davetli olduğu festivalde bir de mini yarışma yapıldı. Özgür Kızgın’ın bileğini 5 saniye içinde bükmek isteyen katılımcılar yarışma için uzun kuyruklar oluştursada bunu başaramadı.

HASAN KAÇAN SAHNEDE

Emeği geçenlere ödüllerin verildiği festivalde başta Başkonsolos Aydın Nurhan olmak üzere çok sayıda sponsora plaketler verildi. Festivalin konukları arasında yer alan ünlü karikatürist ve komedyen Hasan Kaçan da Ayna grubu’ndan önce sahneye çıkarak festivale katılanları güldürdü. Kaçan Melbourne’de düzenlenen festivale katılmaktan memnun olduğunu söylerken Türkiye’den de selam getirdiğini söyledi. Hasan Kaçan, bu sene Avustralya’da 9’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Victoria Finalinin sunucu ve jüri üyeliğini yaptı.

MELBOURNE AYNA’YA BAKTI

Geçtiğimiz sene Fatih Kısaparmak’ı Avustralya’ya getirerek başarılı bir organizasyona imza atan Anadolu Kültür ve Sanat Festivali organizasyon komitesi bu sene de Türkiye’nin en başarılı müzik gruplarından biri olan Ayna Grubu’nu Turk toplumu ile buluşturdu. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Ayna Grubu, birbirinden güzel eserler seslendirdi. Erhan Güleryüz’un seslendirdiği şarkılara yüzlerce Türk eşlik ederken Melbourne şehir merkezi Türk ritmi ile sallandı.

Haberin Devamı