Gazete Vatan Logo

Avukata 8 saat işkence

İstanbul’da avukat Seçkin Ay, dairesini zorla satın almak isteyen kişiler tarafından bir ofisin banyosunda 8 saat işkence gördü. Kaburga ve burnunda kırıklar oluştu. İşkenceciler arasında eski belediye başkanı ve futbol kulübü eski yöneticisi de var...

Avukata 8 saat işkence

İstanbul Bakırköy’de geçtiğimiz salı günü gerçekleşen olay iddiaya göre şöyle gelişti. Eski Of Belediye Başkanı Murat S. ve eski futbol kulübü yöneticisi Murat T., Avukat Seçkin Ay’dan parasını sonra ödemek kaydıyla daire satın almak istedi. Ancak Seçkin Ay, borçla daire vermek istemedi. Bu durum daha önceden birbirini tanıyan bu 3 kişinin arasının bozulmasına neden oldu. Avukat Seçkin Ay, geçtiğimiz Salı günü öğle saatlerinde davet üzerine Murat T.’nin Zeytinburnu’ndaki ofisine gitti. Avukat Seçkin Ay’ın iddiasına göre; Murat S., Aytekin A., Murat T., Ali A., Mehmet Ali A. ve tanımadığı bir kişi tarafından zorla alıkonuldu.

‘Ölümden dönmüşsün’

Seçkin Ay, 22 saat boyunca ofisten çıkışına izin verilmediği ve banyoya kilitlendiğini ileri sürdü. Tam 8 saat boyunca işkence gördüğünü iddia eden Ay, otomobilinin ve dairesinin satışı için zorla sözleşme imzaladı. Avukat Seçkin Ay, Çarşamba sabahı, Murat S. ve Murat T.’nin 2 adamıyla devir için tapu dairesine doğru yola çıktığı sırada “Bazı evraklarım adliyede kaldı” deyince, Aytekin A. ve Mehmet Ali A., Bakırköy’e yöneldi. Seçkin Ay, adliye girişinde polise sığınırken, iki şüpheli gözaltına alındı. İşkencecilerin elinden kurtulan Avukat Seçkin Ay, polis ekiplerince hastaneye götürüldü. Kulak zarında yırtık oluşan Seçkin Ay’a Doktorlar, “Ölümden dönmüşsün, bu işkenceye atlar dayanamazdı” dedi. Ay’ın kaburga ve burun kemiğinde de kırıklar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Aranıyorlar

Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Aytekin A. ve Mehmet Ali A., Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Murat A., Murat T. Ali A. ve diğer şüpheliler her yerde aranıyor.