Gazete Vatan Logo

Avukat Hicran’a da en ağır ceza!

Murat Ünal cinayetinde gözaltına alınan Harun Varış ile avukat sevgilisi Hicran Ceylan, “ağırlaştırılmış müebbet hapse” mahkum oldu. Mahkeme heyeti cezada indirim yapmadı.

Avukat Hicran’a da  en ağır ceza!

Antalya’ın Manavgat ilçesinde, el yazması ‘Tevrat’ı satmaya çalışırken kolları kesilmiş, göğüs kafesi yarılmış durumda cesedi bulunan Murat Ünal’ın (34) öldürülmesiyle ilgili görülen davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar avukat Hicran Ceylan, Harun Varış, Süleyman Ceylan ve Beytullah Altuntaş SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Hicran Ceylan, “Olayın kurgusu var ama o kurguyu destekleyecek delil yok. Ortada bir cinayet var. Kimin işlediği, nasıl işlediğine dair beyanlar var ama deliller yok. 16 aydır tutukluyum, büyük sıkıntılar yaşadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Sadece eylemden sonra avukatlık görevimden kaynaklanan sır tutma görevini yerine getirdim” dedi. Sanık Harun Varış da suçlamaların asılsız olduğunu öne sürüp beraatini istedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti oybirliği ile Hicran Ceylan ve Harun Varış hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi, takdir indirimi yapmadı. Diğer sanıklardan Beytullah Altuntaş’a da önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren heyet, sanığın duruşmalardaki tavrı ve ifadeleriyle adaletin yerine getirilmesini sağladığı için cezasında indirim uygulayarak ömür boyu hapse çevirdi. Mahkeme sanıklardan Süleyman Ceylan’a da 18 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

‘10 milyon dolarlık Tevrat kavgası’
Cinayetin 10 milyon lira değerinde olduğu öne sürülen el yazması Tevrat nedeniyle işlendiği öne sürüldü. Tevrat’ın iki sayfasının eksik olduğu, Murat Ünal’ın ise bu sayfaları Tevrat’ın satışından gelecek parada hakkına düşene alabilmek için sakladığı, sanıkların da bu sayfaların yerini öğrenmek için Ünal’a işkence yaptığı iddia edildi.