Gazete Vatan Logo

Avrupalılar yabancı askeri üslere güvenmiyor

Almanların sadece yüzde 4'ü, İtalyanların da yüzde 5'i ülkelerindeki yabancı askerlerin kendilerini korumakta milli ordulardan daha başarılı olduğu görüşünde.

Avrupalılar yabancı askeri üslere güvenmiyor

Sputnik.Görüşler projesi çerçevesinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, Almanların yüzde 38'i, İtalyanların da yüzde 34'ü "Sizce, ülkenizi hangi silahlı kuvvetler daha iyi koruyabilir?" sorusuna 'milli ordular' yanıtını vererek, yabancı askeri üsler olmadan ulusal sınırlarının daha iyi korunacağı görüşünde olduğunu belirtti. Öte yandan Almanların yüzde 37’ü, İtalyanların da yüzde 34’ü, ülkelerini yabancı askerler ve milli orduların beraber korumasından yana olduğunu kaydetti. Soruya "Bilmiyorum" yanıtı verenlerin oranı ise Almanya’da yüzde 21, İtalya’da da yüzde 27 oldu.

ABD Savunma Bakanlığı’nın 2015 yılı raporuna göre, ABD’nin sınırları dışında 587 askeri üssü var. Avrupa’da en fazla sayıda ABD üssüne ev sahipliği yapan ülkeler arasında Almanya ve İtalya başı çekiyor.

Araştırma, Sputnik için Almanya ve İtalya'da 28 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde Fransız araştırma şirketi IFop tarafından gerçekleştirildi. Almanya'dan 1.04 ve İtalya'dan 1002 kişinin katıldığı araştırma nüfusun cinsiyet, yaş grubu, coğrafyaya göre dağılımına dayanılarak yapıldı. Araştırmanın ülke genelinde veriler için güven aralığı yüzde 95'lik olasılığıyla yüzde +/- 3.1 olarak hesaplandı.

Haberin Devamı