Gazete Vatan Logo

Avrupalılar’ın ‘kuru’ temizlemesine talip

10 yıl önce kurulan Dry Clean Express, bugün 82 şubeli bir zincire dönüştü. 5 yıl içinde her ilde en az 1 şube açma hedefi olan şirket Avrupa’da büyüme planları yapıyor. Arap ülkeleriyle de görüşmeler devam ediyor.

Avrupalılar’ın ‘kuru’ temizlemesine talip

Fatih Hakan Avşar’ın 10 yıl önce kurduğu kuru temizleme şirketi Dry Clean Ex-press, bugün Türkiye genelinde 82 şubeli bir zincire dönüştü. 5 yıl içinde Türkiye’nin her ilinde en az 1 şube açma hedefi olan şirket yurt dışına da Gürcistan ve Ukrayna şubeleriyle açıldı. Turquality programına katılmak için çalışmalarını sürdüren Dry Clean Express, bu programa dahil olduğunda yurt dışı büyüme planlarını hızlandıracak.

2016’da hızlanacak

Fatih Hakan Avşar, “Türkiye’de lideriz. Bu işe şimdiye dek 10 milyon euro harcadık. Sektöre standart gelmesi, kanserojen riski olan makine ve ekipmanlarının ithalatının yasaklanması gibi sektörü yakından ilgilendiren konularda etkili çalışmalar yaptık. Hedefimiz Avrupa’da da lider olmak. Çünkü Avrupa’da bizim gibi bir zincir yok. Her Avrupa ülkesinde en az 1 şube açmak istiyoruz” dedi.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Dubai, Mısır, Sudan gibi ülkelerden de talep aldıklarını kaydeden Avşar, “Franchise vererek büyüyen bir markayız. Arap ülkelerinden ciddi talep alıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. 2016 yılında bu ülkelerde de mağazalarımız açılmaya başlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kuru temizlemenin dünyada en çok kazandıran

10 sektörden biri olduğuna da değinen Avşar, şöyle devam etti: “Bir franchise için 80-90 bin euro civarında bir yatırım yapmak gerekiyor ancak kuru temizleme iyi kazandırdığı için bu yatırımı 18 ayda geri kazanabiliyorsunuz.”

Büyük şehirler alıştı

TÜRK insanının kuru temizlemeye alıştığını söyleyen Fatih Hakan Avşar, günde 10-15 bin parça arasında kuru temizleme yaptıklarını anlattı. En çok İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde kuru temizlemenin tercih edildiğini kaydeden Avşar, “Fiyatlarımız 10-30 TL arasında değişiyor. En fazla takım elbise, ceket, pantolon ve gömlek geliyor. En çok iş mevsim dönümlerinde oluyor” dedi.