Gazete Vatan Logo

Avrupalı turist çekimser İranlılar doping olacak

2016’dan umutlu olduklarını söyleyen CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü Bahri Şahin, Arap turistlerin İstanbul’a katkısının büyük olduğunu, İranlı turistlerin ise doping etkisi yaratmasını beklediklerini dile getirdi.

Avrupalı turist çekimser İranlılar doping olacak

CVK Park Bosphorus Hotel’in Genel Müdürü Bahri Şahin, 2015 yılının turizm sektörü açısından sıkıntılı geçtiğini, 2016 yılına umutla baktıklarını söyledi. Şahin, Avrupalılar’ın bu yıl biraz çekimser kaldığını, Arap turistlerin kente katkısının büyük olduğunu, İranlı turistlerin ise doping etkisi yaratmasını beklediklerini vurguladı. Avrupalı turistlerin çekimserliğinin geçici olduğunu düşündüklerini sözlerine ekleyen Şahin, Rusya krizinin ise İstanbul turizmine ciddi bir etkisi olmadığı anlattı.

Geçici bir durum

Şahin, “Rus turistler ağırlıklı olarak kıyı otellerini tercih ediyorlar. O nedenle İstanbul’da öyle büyük çaplı etkisi olduğunu düşünmüyorum. Yaşanan bazı sorunlar çözülmezse özellikle yaz döneminde kıyı bölgelerinde sıkıntılar yaşanabilir. İran pazarı ise önemli bir pazar. İlişkilerin yakınlaşması turizmimize olumlu yansıyacaktır. 1980’lerin sonu ve 1990’lı yıllarda İstanbul’a çok sayıda İranlı turist gelirken bu sayı zamanla azalmıştı. Yeniden o parlak dönemlerdeki gibi olursa turizmimize doping etkisi yapacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Negatif düşünmüyoruz

Turizm sektörünün istikrar ve huzur isteyen bir sektör olduğuna da dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: “O nedenle seçim süreci ve komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar sektörümüzü kısmen etkiledi ne yazık ki. Yaşanan gelişmeler ve bölgede cereyan eden bazı siyasal olaylar da İstanbul’un turizm talebini kısmen etkiliyor. Ama biz turizmciler hiçbir zaman negatif bir yaklaşım içinde olmayız. Her zaman önümüze umutla bakarız ve daha sıkı çalışarak hedeflerimize ulaşırız. 2016 yılına da bu bakış açısıyla hazırlandık.”

Rekabet fiyatlara yansıyor

BAHRİ Şahin, sektördeki olumsuz gelişmelerin fiyatlara yansıması konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “İstanbul genelinde rekabetin artması fiyatlara yansıyor ne yazık ki. Kimi tesisler fiyat indirimine gidebiliyorlar ancak biz kendimizi lüks segmentte konumlandırdığımız için fiyat skalamız belli. Fiyat politikamızı değiştirmedik. Ama sektör geneline bakacak olursak İstanbul gibi büyüleyici bir dünya kentinde konaklama fiyatları çok daha yüksek seviyelerde olmalı. Bunun için tanıtıma ağırlık vermeliyiz.”

Haberin Devamı

Yüzde 90 doluluk var

CVK Park Bosphorus Hotel olarak çok ciddi düşüşler yaşamadıklarını anlatan Bahri Şahin, yüzde 90’lar civarında doluluk oranıyla çalıştıklarını belirtti. Şahin, “Sektördeki doluluk ortalamalarının düşmesine karşın bizim doluluklarımız gayet iyi. Kaliteli hizmet ve yüksek misafir memnuniyeti misyonumuz sayesinde bizde sorun sayılacak değişikler yaşanmadı. Dünyanın birçok kentinden, AB ülkelerinden, Japonya’dan ve Orta Doğu ülkelerinden ciddi oranda turist ağırlıyoruz. Turist profilimizi daha da çeşitlendirmek için fuarlarda tanıtım faaliyetleri yapıyoruz. Otelimiz hem turizm hem de toplantı ve organizasyon konseptlerine uygun olarak tasarlandı. Bu yönümüzle iş dünyasının da tercihi haline geldik” diye konuştu.