Gazete Vatan Logo

Avrupalı seçmen aşırıya kaçıyor

Son aylarda yaşanan göçmen akını, yüksek işsizlik ve terör korkusu, AB genelinde aşırı sağcı partilerin oylarını artırmalarına yardımcı oluyor

Avrupalı seçmen aşırıya kaçıyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde son dönemde aşırı sağcı partilere olan destek her geçen gün artıyor. Siyasi analistler, özellikle orta ve kuzey Avrupa ülkelerinde görülen bu siyasi değişimin, geçtiğimiz aylarda yaşanan göçmen akını ve terör saldırılarıyla doğrudan bağlantılı olduğu yorumunu yapıyor. Uzmanlar, AB vatandaşlarının, iktidar partilerinin haklarını yeterince savunmadığı gerekçesiyle aşırı sağ partilere oy vermeye başladığını vurguluyor.

Tepki çekiyorlar

Son olarak, Almanya’da düzenlenen eyalet seçimlerinde beklenmedik başarı gösteren Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Stuttgart’taki kurultayında “İslam, Almanya’ya ait değildir” şeklindeki görüşü parti programına ekleyerek ülkede tartışmalara yol açmıştı. İktidar partileri AfD yönetimini İslam’a saldırarak bölücülük yapmakla suçlamıştı.

İktidara adaylar

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2010’da yaptığı bir konuşmada “İslam Almanya’ya aittir” diyerek Müslümanların Alman toplumunun bir parçası olduğunu belirtmişti. Analistler, mevcut durumun devamı halinde, bir sonraki genel seçimlerde AB genelinde aşırı sağcıların iktidara gelebileceği uyarısında bulunuyor.

Haberin Devamı