Gazete Vatan Logo

Avrupai bir yüz sektörde dezavantaj

Bige Önal Olanlar Oldu filmiyle ilk kez bir sinema filminde oynadı. Gözünü yurt dışına diken Önal’ın hedefi Avrupa sineması. Oyuncu, “ Kendimi oyuncu olarak Avrupa’da görmek istiyorum” diyor.

Avrupai bir yüz sektörde dezavantaj

Olanlar Oldu ilk sinema filminiz nasıl bir tecrübeydi?

İlk dizimi 16 yaşındayken Hakan Abi (Algün) çekmişti. Şimdi ilk filmimi 26 yaşındayken yine Hakan Abim çekti. Bunun tılsımına çok inanıyorum. Çünkü oyunculuğu da onu sayesinde başladım. Filmi çok güzel bir enerjiyle çektik. Altı hafta sonunda setten ağlaya ağlaya ayrıldım. Çokçabuk bağlanan bir yapım olduğu için ekipten ayrılmam zor oldu. Böyle bir kadroyla çalışmak benim için büyük şanstı. Bu filmle komediyi de ilk kez denedim ve çok sevdim.

Nasıl birini oynuyorsunuz?

Çok itici ve gıcık bir kızı oynuyorum. Ama karakterimin gıcık olması olayların fitilini ateşlemek için yardımcı eleman oluyor.

Son dönemdeki dizilerinizde de aksi ve itici karakterleri oynadınız... Gültepe’de benzer bir gıcıklıkta bir rolü oynadım. Bu tarz roller geliyor. Bu tarz rollerin gelmesinden mutluyum. Çünkü kötücül karakterler oyuncuya daha çok hareket alanı sağlıyor. Bu rolleri oynamayı seviyorum ama üzerime yapışmasını istemem. Kendime daha yakın bir karakteri oynamak da isterim.

Haberin Devamı

Yakın zamanda bir dizi projesi olacak mı?

Beklemek istiyorum. Beklemek çok zor bir şey ama gerçekten oynamak isteyeceğim bir proje dediğim yere kadar bekleyeceğim. Beklediğim projede gelen karakterin altı dolu olmalı. Karaktere dair hiçbir sorumun olmaması gerek. Oyunculuğumu sınayacağım, beni zorlayacak bir rol olmasını isterim.

Beni annem oyuncu yaptı

Acaba gerçekten oyuncu olmak istiyor muyum bilmiyordum ama annem bunun için bana çok alan tanıdı. Çok fazla gelecek korkum vardı. Oyuncu olursam hayatımı kazanabilir miyim diye endişelerim vardı ve avukat olmaya takmıştım. Ama annem “Sen avukat değil, oyuncu olmak istiyorsun ve oyuncu olacaksın” dedi ve beni kendi alanımda tuttu.

Fransızcam var İtalyanca da öğreniyorum

Beklediğin süre içinde neler yapacaksınız?

Çetin Sarıkartal hocamla çalışıyorum. Fransızca eğitim aldığım için, dilimi unutmamak için Fransızca kursuna gidiyorum. Çok okuyorum, çok izliyorum.

Avrupai bir yüze sahipsiniz, Fransızcanız da var. Bu anlamda hayalini kurduğunuz şeyler ne?

Haberin Devamı

Aslında Avrupai bir yüze sahip olmak Türkiye’de benim adıma bir dezavantaj. Bir rol geliyor mesela ama “Onun için çok Avrupai kaldın” diyorlar. Bu iyi mi kötü mü karar veremiyorum. Ancak özellikle Fransa da bir şeyler yapmak çok istiyorum. Çünkü Fransız sineması farklı aksanlar duymaya çok açık. Şimdi bir de İtalyanca öğreniyorum. İdealim Fransa ve İtalya’da var olmak. Ama asla Hollywood hayalim yok. Kendimi oyuncu olarak Avrupa’da görmek istiyorum. Kariyerimi bu yöne doğru planlayabilirim. isterim.

Bir file annelik yapmak hayalim

Kazandığım her şeyi görmeye ve keşfetmeye harcamak istiyorum. Afrika’da bir enstitü var. Oraya gidip annesiz kalmış bir filin ve gorilin anneliğini yapmak hayalim...

Rejide çalışmayı seviyorum

Oyunculuğun yanında aslında kamera arkasıyla da ilgileniyorsunuz. Bu ilginiz devam ediyor mu?

Hala reji yapıyorum. Son olarak Sarmaşık filminde yardımcı yönetmenlik yaptım. Kışın çok yorulmadıysam yazın mutlaka bir sinema filminde çalışıyorum. Dizi rejisinde çalışmam çünkü sinema setinde daha çok şey öğreniyorsun.

Haberin Devamı

Kendi yazdığım karakteri oynamam

Peki yazdığınız şeyler var mı?

Yazıyorum. Ama ben yazayım ben oynayayım durumunu hayal etmiyorum. Bir şeyi kendime yazmak istemem. Çok hayal kurarım ama hayalini kurduğum yere kendimi koymam. Mesela bir film yazdım. Başrol esmer bir kadın. Orada o kadını ben oynamak istemem. Çünkü hayalimde gördüğüm şey o değil. Bir gün kendi tipimde birini hayal edersem ancak yazdığım karakteri oynarım.