Gazete Vatan Logo

Avrupa’ya Türkiye üzerinde açılacak

Çinli BYD Avrupa’ya Boyner’le girecek

BU YIL tüm dünyada 800 bin araç satacak olan Çinli BYD (Build Your Dreams), Avrupa’ya Türkiye üzerinde açılacak. ABD’li Fisker ve Çinli BYD’nin Türkiye distribütörü BD Otomotiv A.Ş. Ağustos’ta BYD’nin benzinli araçlarını, 2011’de ise hem Fisker hem de BYD’nin elektrikli araçlarını Türkiye’ye getirecek. BYD Auto Genel Müdürü Henry Lee araçlarını Avrupa’da satacakları ilk ülkenin Türkiye olacağını belirterek, “Talebi değerlendirip gerekirse Türkiye’de üretime gireceğiz” dedi.

Bugün kapılarını halka açacak olan 80. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türk gazetecilerle biraraya gelen BYD Auto Genel Müdürü Henry Lee, Çinli markanın 5 yıldır üst üste yüzde 100 büyüme gösterdiğini belirterek, 2009’da 400 bin araç satışı yapan firmanın bu yıl 800 bin araca çıkmayı hedeflediğini kaydetti. 7 binek model ürettiklerini kaydeden Lee, önümüzdeki dönemde ticari araç üretimine gireceklerini de vurguladı. Lee, Avrupa’daki ilk elektrikli otolarını 2011’de Türkiye’de satacaklarını dile getirdi.

BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, ilk BYD otomobilleri Ağustos ayında getireceklerini belirterek halen bayii ağını kurmakta olduklarını kaydetti.

Ağustos’ta benzinli F3 ve F3R (sedan ve hatchback) modellerini ithal edeceklerini kaydeden Boyner, bu yıl sonuna kadar 1.000 adet satmayı hedeflediklerini belirtti. 2011’de ise hibrid ve elektrikli modellerin geleceğini vurgulayan Boyner, “BYD önemli bir pil üreticisi olduğu için özellikle elektrikli araçlarda iddialı. Biz de bunu Türkiye’de yaygınlaştıracağız. E6 elektrikli modeli bir şarjla 300 km yol katedebiliyor. Aracın 2 bin kere şarj edilebilme ömrü var” dedi. Aynı zamanda Amerikan Fisker firmasının da Türkiye distribütörlüğünü yaptıklarını kaydeden Boyner, BMW 740 muadili olan elektrikli Karma’yı da 2011’de Türkiye’de satacaklarını, yaklaşık 150 bin euro civarında fiyatı olması beklenen araçtan yılda 10 adet satmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı