Gazete Vatan Logo

Avrupa'ya giriş çıkış durdu!

Tam da yarı yıl tatilinin ilk günü...

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim ağı sistemi sabaha karşı çöktü. Edirne’deki 4 gümrük kapısı 11 saat, Atatürk Havalimanı ise 2 saat boyunca felç oldu.

Önceki gün sabah saat 04.00’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim sistemi bir anda kilitlendi. Sistem çöktüğü için pasaport kontrol işlemleri yapılamadı. Kapıkule Sınır Kapısı’nın yanı sıra Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında da yoğunluk oluştu. Karayoluyla Türkiye’den Avrupa’ya çift yönlü giriş ve çıkış yapılamadı. Arıza nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki gümrük sahasının içi doldu, dışarı da ise 5 kilometre küçük araç ve TIR kuyruğu oluştu.

Elle kayıt yapıldı

Bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle işlemler sistem üzerine yapılamazken, artan yoğunluk nedeniyle 2 peronda çalışan polis memurları manuel kayıtlara başladı. Ancak işlemlerin yavaş yapıldığını ileri süren araç sürücüleri tepki gösterdi. Gümrük sahasında kuyrukta bekleyen araç sürücüleri zaman zaman kornalarına basarak protestoda bulundu. Peronların başında işlem için sırayı bekleyenler alkışlarıyla sadece 2 peronda pasaport işlemlerinin yapılmasına tepki gösterdi. Arıza 11 saat sonra giderilebildi.

Havalimanı da etkilendi

Pol-Net arızası nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda da yolcu giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşandı. Arıza nedeniyle pasaport kontrol noktası önünde büyük kuyruklar oluştu. 06.00 ile 08.00 saatleri arasındaki arızanın giderilmesinin ardından polis, bütün pasaport bankolarını açarak yolcuları uçaklarına yetiştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı