Gazete Vatan Logo
Magazin Avrupa’ya açılan ocakbaşı

Avrupa’ya açılan ocakbaşı

Avrupa’ya açılan ocakbaşı

Yeme içme kültürü değişime uğrarken ocakbaşı geleneği de daha konsept ve daha lezzetli hale geliyor. Ali Ocakbaşı, geleneksel lezzetleri modern bir mekanda damak çatlatan tatta misafirlerine sunuyor. Karaköy ve Gümüşsuyu’ndan sonra Amsterdam ve Viyana’daki şubeleri ile Türk mutfağını uluslararası alanda da tanıtmaya devam ediyor. Mekanın gelişimini marka müdürü Anıl Özdemir ile konuştuk.

Türk mutfağı ve kültürünün yurt dışındaki yeni temsilcisi Ali Ocakbaşı, uluslararası lezzet yaratma yolunda hızla ilerliyor… Mekanın arkasında kimler var? Çok kısaca bilgi verebilir misiniz?

Yeme-içme sektörünün deneyimli isimlerinden olan Akkaş Kardeşler, babalarının da kendilerine bir mirası olan restoran dünyasına çok önceden giriş yapmışlar. Okan ve Volkan Akkaş, ilk dükkanı Karaköy’de, sonrasında Amsterdam’da, yaz başında ise Gümüşsuyu’nda kapılarını açtı. Çok yakın bir zamanda Viyana’nın opera/tiyatroları, müzeleri ve kafe/restoranlarıyla ünlü Birinci Viyana bölgesinde açılacak.

Mekan nasıl bir konsepte sahip? Diğer şubelerle arasında farklar ya da benzerlikler var mı?

Haberin Devamı

Mekan eski taş fırın ve Karaköy’de de bulunan tandır konseptiyle, ocakbaşı kültürünü modern şekilde yorumlayarak geleneksel Türk lezzetlerine sahip çıkıyor. Diğer şubeleri gibi Gümüşsuyu da yemek severlere eşsiz bir deniz manzarası sunuyor. Bulunduğu konum açısından da yabancı turistlere ulaşım konusunda kolaylık sağlıyor. Dekorasyonu ise modern tuğla duvarlarla örülü göz yormayan ve modern bir yapı barındırıyor.

Ali Ocakbaşı, yakında Viyana’daki şubesinin kapısını açacak.

GELENEKSELİN EN TAZE SUNUMU

Mönüde en dikkat çeken yemek hangisi?

Bu konuda tek bir yemeğin öne çıktığını söylemek yanlış olur. Çünkü birden fazla dikkat çeken ve önerilebilir yemekler mönüde mevcut. Et ve kebap çeşitlerinden en çok ilgi görenler arasında Ali Kebap, Ali Pirzola, Küşneme ve Şaşlık diyebiliriz.

Yemeklerin hazırlanışında öne çıkan, özel getirtilen malzemeler var mı?

Ali Ocakbaşı’nın en önemli özelliklerinden biri çok önceden bilinen bir ekip ile yola çıkılmış olması diyebiliriz. Bu nedenle mutfaktaki tecrübeli Ali Ocakbaşı ustaları ile hep geleneksel Ali Ocakbaşı kurallarında sabit kalınıyor. Sezonuna göre Tekirdağ/Trakya ve Balıkesir kuzuları özenle seçilir, şubelerde işlenir ve reçetelerine göre hazırlanarak sunuma hazır hale gelir. Bunların dışında ülkemizin yöresel tatlarını paylaşmak Ali Ocakbaşı’nın temel amaçlarından. Bunun için de Adana ve Kahramanmaraş’tan getirilen baharatlar, Erzincan’dan tulum peyniri, Ezine’den Beyaz Peynir, Çubuk’tan getirilen turşu çeşitleri öne çıkıyor.

Haberin Devamı

TAŞ FIRIN ÜRÜNLERİNİ TATMALISINIZ

Bir müşteri Ali Ocakbaşı’na geldiğinde, mekanın doğru değerlendirmesini yapmak için neler yemeli, neler içmeli?

Öncelikle yemeğin başlangıcı gidişatı hakkında yemekseverlere mutlaka bir ön fikir verecektir. Bu nedenle meze kısmını ocakbaşı ve taş fırın ürünlerine geçmeden önce atlamamaları gerektiğini söyleyebiliriz. Bunun için de mezelerden Abagannuş, Köpoğlu, Muhammara, Çiğ Köfteyi ve mutlaka bir de Ali Salata’dan veya isteğe göre Acılı Sıcak veya Soğuk Ezme Salata istenebilir. Ara sıcak tercihi içinse Çöp Şiş, Ciğer Şiş ve Uykuluk misafirlerin öncelikleri arasında.

Haberin Devamı

İleride mönüde veya mekanda değişiklikler olacak mı?

Dönemsel olarak mönüye Ali Ocakbaşı’na özel birkaç süpriz lezzet eklemeyi düşünüyoruz.