Gazete Vatan Logo

Avrupa şampiyonu ‘ekmek teknesi’nde

Bursa Büyükşehir Belediyesi kulübü sporcusu milli atlet 18 yaşındaki Sümeyye Erol, Avrupa Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'nda 4 bin metrede altın madalya kazandı.

Dört çocuklu Erol ailesinin küçük kızı Sümeyye... Aile Adıyaman'dan Antalya'ya göç ile gelmiş. 12 yaşında okul seçmelerinde keşfedimiş ve atletizme başlamış. Bugüne kadar 50'den fazla madalya kazanmış. Sümeyye, katıldığı uluslararası müsabakalarda da dünya ikinciliği, Balkan ikinciliği, 300 metre engelli Türkiye ve Balkan şampiyonluğu var. Geçtiğimiz hafta Avrupa Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'nda 4 bin metrede kazandığı altın ile gündeme oturdu...

‘Fırtına kız’ın en büyük desteği ailesi
Yoğun antrenmanlar ve derslerden kalan zamanında da "ekmek teknemiz" dediği babasının yanında fırıncılık yapan Sümeyye ailesinden büyük destek gördüğünü belirtiyor. Pistte 'Fırtına kız' olarak anılıyor. Sümeyye, son olarak İspanya'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda genç kadınlar kategorisinde 4 bin metre koştu. ve Avrupa şampiyonu unvanını elde etti.
Olimpiyat hedefi için kumda koşuyor 5 kilometre yüzüyor
Sümeyye, ara vermeden olimpiyatta altın madalya kazanma hayalini gerçekleştirmek için katılacağı şampiyonaların hazırlılanıyor. Antrenörü Mehmet Kiper gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılarak madalya kazanmak istediğini anlatan Sümeyye, "Her gün düzenli olarak antrenman yapıyorum. Uzun tempolu antrenmanlar bunlar, 5 kilomtere yüzme antrenmanları, kumda koşu antrenmanları ve fitness antrenmanları olarak çalışmalarıma devam ediyorum’’ diyor.

Haberin Devamı