Gazete Vatan Logo

Avrupa’nın en büyük öğrenci organizasyonu BÜ’de!

Boğaziçi Üniversitesi Yöneylem Araştırma Kulübü (BÜYAK), Nisan ayında Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri Topluluğu’nun (ESTIEM) 2014 Genel Kurulu(Council Meeting-CM)’na ev sahipliği yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi, Avrupa’nın en büyük öğrenci organizasyonuna imza atıyor. ESTIEM 2014 Genel Kurulu, 22-28 Nisan tarihleri arasında BÜ'de...


Boğaziçi Üniversitesi Yöneylem Araştırma Kulübü (BÜYAK), Nisan ayında Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri Topluluğu’nun (ESTIEM) 2014 Genel Kurulu’na ( Council Meeting-CM) ev sahipliği yapacak. 28 Avrupa ülkesinden toplam 72 üniversitenin üye olduğu ESTIEM, bünyesinde bulunan 5.000 aktif üye ile düzenlediği, başta akademik gelişim olmak üzere, sosyal ve kültürel gelişim amaçlı çeşitli etkinliklerle toplam 50.000 öğrenciye ulaştı. Senede iki defa yapılan Genel Kurullarla ise ESTIEM’e üye olan bu 72 üniversitenin temsilcileri, mezunlar ve ek katılımcılarıyla birlikte toplam 250 öğrenci bir araya gelip ESTIEM’in, bir yandan Avrupa’nın geleceğine yön veriyor.


İSTANBUL VE TÜRKİYE KÜLTÜRÜNÜ TANITACAK

Boğaziçi Üniversitesinin temsilcileri, yerel etkinlikleriyle de oldukça aktif olan BÜYAK üyeleri, 2013 Nisan ayında adaylığını açıkladıktan sonra, Hollanda Eindhoven’da gerçekleşen CM’de yaptığı adaylık sunumuyla diğer adaylar olan Budapeşte ve Darmstadt’ı geride bırakarak 2014 Spring CM’ini, CM İstanbul- Boğaziçi adı altında yapmaya hak kazandı.

22-28 Nisan 2014’te Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşecek bu genel kurulda, Boğaziçi öğrencileri “Heart of Eurasia Beating for ESTIEM” sloganıyla prestijli bir genel kurul düzenlemek için var gücüyle çalışıyor. Böyle bir kültürel zenginliği üniversitelerinde ağırlamaktan oldukça memnun olan organizatörler, Boğaziçi Üniversitesini, İstanbul ve Türkiye kültürünü tanıtmayı büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Haberin Devamı