Gazete Vatan Logo

Avrupa Konutları 3. Kez Atakent'te

Konutta kalite ve güvenin markası haline gelen Avrupa Konutları, inşa ettiği 6 bin 300 konutun ardından üçüncü kez Atakent’te… AB Kalite Ödülü sahibi Avrupa Konutları’nın Atakent’teki üçüncü projesiyle yatırımcılarını modern hayatın tüm ayrıcalıkları ile tanıştırmaya hazırlanıyor.

Avrupa Konutları 3. Kez Atakent'te

Avrupa Konutları, Atakent 1 ve Atakent 2’nin ardından Atakent 3 ile Halkalı’da yepyeni bir yaşam merkezi daha oluşturuyor. Bir Avrupa Konutları klasiği olan “erken teslimat” geleneği bu projede de bozulmayarak, teslimat için belirlenen tarihten 6 ay önce daire teslimlerine başlanması için çalışmalara hız veriyor.

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Emlak Konut GYO ile yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen teslim tarihi Temmuz 2014 olan projenin, daire sahipleriyle yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi’nde taahhüt edilen teslim tarihi ise 31 Aralık 2012 olarak yer alırken, Avrupa Konutları fiili teslim için belirlediği hedef tarihi Temmuz 2012 olarak hayata geçiriyor.

TEM Otoyolu’na beş dakika, havalimanı ve E-5 Otoyolu’na 10 dakika mesafede yer alan Atakent 3, 2 bin 300 konut ve 200 odalı dört yıldızlı oteliyle hem ev sahibi olmak isteyenler hem de yatırımcılar için yeni bir fırsat sunuyor.

Yatırımcıların en çok kazandıran konut markası

Atakent’de gerçekleştirdiği projelerle bölgeye büyük değer katan Avrupa Konutları, yatırımcılarına en fazla kazandıran konut markaları arasında yer alıyor. Atakent 2’de ilk yatırımcılarına yüzde 67 oranında kazandıran Avrupa Konutları, Atakent’teki son projesiyle de yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Metrekare fiyatı 2 bin 400 TL olarak satışa çıkan Atakent 3 projesinin 6 Ay içinde metrekare fiyatı 3 bin 100 TL’ye yükseldi. Bu rakamlar ışığında Atakent’in 3’ün ilk ev sahipleri yüzde 29 oranında kazanç sağlamış oldu.

Haberin Devamı

Süleyman Çetinsaya: “Bölgeye değer kazandırdık”

Atakent 3 projesindeki konutların satışa çıkar çıkmaz çok büyük bir bölümünün satıldığını belirten Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Avrupa Konutları olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 6 konut projemizde, kalite ve güveni her zaman ön planda tuttuk. Erken teslimat ve yatırımcılarımıza kazandırmak artık bir şirket prensibimiz haline geldi. İnşa ettiğimiz modern ve kaliteli yapılarla müşterilerimizin sadakatini kazandık. TOKİ ile birlikte Halkalı bölgesinde inşa ettiğimiz konutlarla, bölgenin değer kazanmasında çok etkin bir rol oynadık. Artık bu bölge Atakent olarak anılıyor ve kaliteli yaşam alanlarının yükseldiği bir cazibe merkezi konumuna geldi” dedi.

Haberin Devamı

Mavinin ve yeşilin buluşma noktası

193 bin metrekare toplam arsa alanı üzerine inşa edilen Atakent 3 projesinin 162 bin metrekarelik kısmı peyzaja ayrıldı. Bahçeler, göletler ve şelalerden oluşan site içi peyzajın yanı sıra 43 bin dönümlük bir korunun da yer aldığı Atakent 3, mavi ve yeşilin bütün tonlarını bir araya getiriyor. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra, futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları ve fitness center, sauna ve buhar odasından oluşan sosyal tesisler yeni sakinlerini bekliyor.

Avrupa’da Osmanlı rüzgârı

Mimarisinde moderniteyle geleneği buluşturan Atakent 3’te, Sultan II. Abdülhamit döneminde Kayseri’de inşa edilen tarihi Kayseri Saat Kulesi’nin bir benzeri de inşa edildi.