Gazete Vatan Logo

Avrupa Konutları 2012'de 4 projeye başlıyor!

Emlak GYO şirketleri arasında 2011’i hasılat rekoruyla kapatan Avrupa Konutları, 2012’ye 4 yeni projeyle başlıyor. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya 4 yeni mega projeden 2 milyar liralık ciro hedefliyoruz” dedi.

Avrupa Konutları 2012'de 4 projeye başlıyor!

Avrupa Konutları, Emlak Konut GYO projeleri arasında Atakent 3 projesiyle satış hasılat rekoru kırdı. Toplam 52 projenin yer aldığı satış listesinin 2011 yılı 11 aylık toplam satış verilerine göre Atakent 3, 443 milyon 180 bin 940 TL’lik hasılat rakamına ulaştı. Dünyanın kriz beklediği 2012 yılına 4 yeni projeyle gireceklerini açıklayan Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu 4 projeden toplam 2 milyar liralık ciro hedeflediklerini söyledi.

Avrupa Konutları projelerini incelemek için tıklayın!

Evleri erken teslim ediyoruz

Süleyman Çetinsaya, projenin Emlak Konut GYO’ya taahhüt edilen süreden iki yıl önce, 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlanıp, Temmuz 2012’teslim edilmeye başlanacağını belirterek “Artaş İnşaat’ın hayata geçirmeyi planladığı projelerden ilki, ocak ayının ilk günleri itibariyle inşaatına ve satışına başlanacak olan Ispartakule 3 bin 644 konut ve içinde bir süpermarket, bir yapı marketi, bir teknoloji marketi olan ve toplam 12 ticari üniteden oluşan Ispartakule 3 Projesi’nin bir yıl içinde tamamlanıp teslimatlara başlanması hedefleniyor.

Avrupa Konutları Atakent 3'te daire sahibi olmayı mı düşünüyorsunuz?

Yılın ilk çeyreğinde Maslak’ta 468 konut ve ofislerden oluşan residence projesini hayata geçirecektir. Avrupa Konutları, ayrıca Keleşoğlu, Aydınlı ve Afk firmaları ile ortak olarak Kağıthane Cendere Vadisi içerisinde 5 bin konut, AVM, otel ve ofislerden oluşan mix bir projeye de başlayacak” dedi.



Halkalı’da Mesa, Kantur-Akdaş, Artaş ve Öztaş konsorsiyumunun 1 milyon 600 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçireceği ve içerisinde doğa ve eğlence parkı, alışveriş merkezi, oteller, ofisler, 150 bin metrekarelik fuar alanı ve 4 bin adet konutun yer alacağı Türkiye’nin bu büyüklükteki ilk mega projesine yılın ikinci yarısında start verileceğini de belirten Süleyman Çetinsaya “2011 bizim için çok verimli bir yıl oldu. 2 bin adet konut satışı ve 715 milyon TL hasılat elde ettik” diye konuştu.

Avrupa Konutları Ispartakule 2'de daire sahibi olmayı düşünüyorsanız tıklayın!


Konut fiyatları yüzde 10 artar

Konut sektörünün 2012’de mütekabiliyet, kentsel dönüşüm ve 2B yasalarını beklediğini belirten Süleyman Çetinsaya “Vatandaşların kentsel dönüşümde rant elde edeceklerini düşünerek projelerini engellememesi lazım” diye konuştu. Süleyman Çetinsaya, yeni projelerdeki konut fiyat artışının yüzde 10 dolayında gerçekleşeceğini ve faizlerin özellikle yılın ilk yarısından sonra düşüş eğilimine gireceğini belirterek “2012’den şirket olarak korkmuyoruz” dedi.

Haberin Devamı