Gazete Vatan Logo

Avrupa Komisyonu'ndan Whatsapp ve Facebook kararı

Avrupa Komisyonu bugün gerçekleştirdiği toplantıda Whatsapp ve Facebook gibi web tabanlı uygulamalar için güvenlik kurallarıyla ilgili yeni bir düzenleme uygulanması gerektiğini açıkladı

Avrupa Komisyonu'ndan Whatsapp ve Facebook kararı

Avrupa Komisyonu, Whatsapp ve Facebook gibi web tabanlı uygulamalar için yeni güvenlik kuralları uygulanması gerektiğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu, bu ay yürürlüğe girmesi beklenen “e-Mahremiyet” yasasının, telekom sektörüne düzenlemeyle WhatsApp, Skype gibi sesli ve görüntülü görüşme özelliğine sahip sistemlerde de geçerli olmasını istiyordu.

Avrupa Komisyonu bugünkü toplantısında, Deutsche Telecom ve Orange gibi telekom devlerinin hem gelirlerini artırmaları hem de hızlı geniş bant yatırımları yapabilmeleri için mevcut olan kanunların yumuşatılmasını önerdi.

Komisyon ayrıca Avrupa'da 5G uygulamasının 2018 yılında hayata geçirilmesinin planlandığını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB olarak yeni bir teknoloji ve internet yatırım planı uygulayacaklarını, yüksek hızlı interneti yaygınlaştırmayı hedefleyen plan çerçevesinde 2025 yılı itibariyle tüm AB ülkelerinde 5G internet hızına geçileceğini, tüm şehirlerde ise 2020 yılından itibaren ücretsiz kablosuz internet sağlanacağını aktardı.

Haberin Devamı

2014 yılında uygulamaya giren ve “Juncker Planı” olarak anılan yatırım planı hakkında da bilgi veren Juncker, ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla yatırım planı kapasitesinin iki katına çıkarılacağını ve hedefin 2022 yılında 630 milyar euro olacağını söyledi.