Gazete Vatan Logo

Avrupa IŞİD'e karşı 'tek ses' oluyor

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu, üye ülkelere, IŞİD terör örgütü tehdidine karşı Irak hükümetine destek çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu, "acil konular" oturumunda, IŞİD tehdidini tartıştı, konuyla ilgili hazırlanan bir rapor ve buna bağlı karar tasarısını kabul etti.

Kabul edilen kararda, "Ortadoğu’da özellikle Irak ve Suriye’de IŞİD ve buna benzer terör örgütlerinin dini ve etnik kökenli topluluklar için büyük endişe kaynağı olduğu ve bu toplumlar için durumun giderek umutsuz bir hale geldiği" uyarısı yapıldı.

Suriye ve Irak’ta önceliğin katliamların durdurulması olduğu vurgulan kararda, Avrupa Konseyi ülkelerinden, bölgeye barış ve istikrarın gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstermeleri istendi.

Avrupa’dan IŞİD’e katılan gençlerin sayısının 3 bin civarında olduğu kaydedilen kararda, bu gençleri silah altına alan çetelerin dağıtılması için üye ülkelerin daha fazla çaba göstermesi çağrısında bulunuldu. Kararda, IŞİD’in mali kaynaklarının tespit edilip, kurutulması istendi.

Suriye ve Irak’taki gelişmeler yüzünden Ürdün, Lübnan ve Türkiye’ye çok sayıda kişinin sığındığına işaret edilen kararda, uluslararası camianın bu ülkelerdeki göçmen kamplara daha fazla yardımda bulunmak için seferber olması istendi.

Haberin Devamı