Gazete Vatan Logo

Avrupa hayaliyle Edirne'de bekleyiş 9.gününde

Avrupa hayaliyle Edirne'de bekleyiş 9.gününde

Avrupa’ya gitme hayaliyle yürüyerek Edirne’ye gelen ve TEM otoyolundaki yürüyüşlerinin ardından toplanarak Sarayiçi Er meydanına getirilen Suriyeli sığınmacıların bekleyişi 9 gündür sürüyor.

Bekleyiş sürüyor

Sığınmacıların bir kısmı ikna edilerek İstanbul ve çeşitli illere geri gönderiliyor. Yunanistan sınırına gitmek için Edirne’ye gelen ve güvenlik güçleri tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanına getirilen yaklaşık bin 500 sığınmacının bekleyişi sürüyor.

Bebek ve çocuklarda var

Yunanistan sınırına gitmek için başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden yola çıkarak Edirne’ye gelen Suriyeli sığınmacılar, bir hafta boyunca Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki TEM otoyolunda, kent otogarı ve şehir merkezinde bir parkta kamp kurmuştu.

Sayıları iki bini bulan sığınmacıların bir bölümü Yunanistan sınırına yürüyerek gitmek isteyince, uluslararası yol statüsünde bulunan TEM otoyolunu kapatmıştı. İkna edilen sığınmacıların bir kısmı İstanbul’a bir kısmı Sarayiçi alanına getirildi. Aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin bulunduğu yaklaşık bin 500 kişinin bekleyişi 9 gündür Sarayiçi Er Meydanı'nda devam ediyor.

Haberin Devamı