Gazete Vatan Logo

Avrupa’dan sipariş yağdı Ford tatili 1 hafta kısalttı

Ford Otosan, yurtdışından gelen yoğun Transit ve Transit Connect siparişlerini yetiştirebilmek için bu yıl 3 yerine 2 hafta tatil yapacak.

Daralan iç pazara karşın otomotiv şirketleri, yurtdışından gelen siparişleri yetiştirmek için günde 3 vardiya çalışıyor. Hatta üreticiler Avrupa pazarlarından gelen yoğun talep karşısında önümüzdeki ay başlayacak tatillerini kısa kesme kararı aldı. Her yıl Ağustos ayında hem çalışanların dinlenmesi hem de fabrikanın bakıma girmesi için 3 ile 4 hafta arası tatile çıkan otomotivciler, bu kez süreyi kısalttı.

Ford Otosan, Avrupa’dan Transit ve Transit Connect’e gelen yoğun siparişleri yetiştirmek için tatil süresini 2 haftaya indirdi. Buna göre 3 Ağustos akşamı şalterleri indirecek olan şirket, 20 Ağustos’ta işbaşı yapacak. Yatırım ve ürün atağına kalkan Karsan ise bu yaz tatile çıkmayacak. Bu yıl 10 günlük kısa bir ara veren şirket, Renault Trucks, Hyundai kamyon ve ABD için taksi projelerini yetiştirmek için Ağustos’u izinsiz geçirecek.

Tatiller Ağustos’ta

Ford Otosan’ın yanı sıra diğer büyük otomotiv şirketleri de Temmuz sonu Ağustos ayı başında tatile giriyor. Tofaş 27 Temmuz’da, Oyak Renault ile Toyota Ağustos’ta tatile başlayacak. Bu üreticiler Ford Otosan’ın aksine 2 yerine 3 hafta tatil yapacak.

Haberin Devamı