Gazete Vatan Logo

Avrupa’da kriz yok duygusu veren fuar

Cenevre Otomobil Fuarı’na süper lüksler damgasını vurdu. Fuarda 1000’den fazla beygir güç üreten, milyon dolarlık araçlar gövde gösterisi yaparken krizin izlerinin silindiği görüldü

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, dün kapılarını açtı. 15 Mart’a kadar sürecek fuarda 130’u dünya lansmanı olmak üzere toplam 900 model sergileniyor. Avrupa’da lüksün başkenti olarak bilinen Cenevre’ye bu yıl milyon dolarlık etikete sahip süper lüksler damgasını vurdu. Otomotiv markaları Avrupa’nın krizden çıkışını dünyanın en pahalı otomobilleriyle kutladı. Fuarda 20’ye yakın süper otomobil ilk kez tanıtılırken Aston Martin Vulcan, son üretilen Bugatti, Bentley, Pagani, McLaren, Rolls-Royce, Maybach, Ferrari, Koenigsegg, Lamborghini ve Lotus gibi süper lükslerin fiyatı dudak uçuklattı. 2.5 milyon euroluk Vulcan, dünyanın en pahalı otomobili unvanını Bugatti’den devralırken, tüm süper lükslerin şimdiden satıldığı üzerlerinde yer alan tabelalarla duyuruldu. Özetle fuarda milyon dolarlık süper lükslerin şovu, krizin izlerinin silindiğini gözler önüne serdi.

Bentley’in sürprizi

BENTLEY, bu yıl Cenevre’de farklı kitlelere ulaşma hedefiyle çizgisinden çok farklı bir konsept sergiledi. Coupe Bentley EXP 10 Speed6, büyük ön panjuru, şişkin çamurlukları ve oval farlarıyla dikkat çekiyor. Bentley’in önümüzdeki yıl yeni konseptini seri üretim olarak piyasaya sunması bekleniyor.

Haberin Devamı