Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Avrupa'da ilk tercih: İngiltere!

Uluslararası eğitim dünyasında özel bir yere sahiptir

Tüm dünyada kaliteli eğitim ve prestijli diploma denilince akla ilk gelen ülkelerden biri her zaman İngiltere olmuştur. İngiliz üniversiteleri yüksek lisans eğitiminde dünyanın en çok tercih edilen okulları arasındadır. Köklü ve prestijli İngiliz üniversiteleri verdikleri eğitimin kalitesi ile tüm dünyada ün kazanmış, saygınlık görmüştür. İngiltere'deki üniversiteler kaliteli eğitim sistemleriyle öğrencilere birey olarak nasıl düşüneceklerini, yaratıcılık yeteneklerini nasıl kullanacaklarını ve kendilerini iş dünyasında nasıl etkin kılacaklarını öğretir.

İngiliz yüksek eğitim sistemi, köklü geçmişi, modern teknolojik alt yapısı, kütüphane ve laboratuar imkanları, dünyaca ünlü akademik kadrosuyla uluslararası eğitim dünyasında özel bir yere sahiptir.

Öğrenciler yüksek lisans eğitimi için İngiltere'yi tercih ederek kariyer yaşantılarında çok önemli bir adım atmış olurlar. Aldıkları prestijli diploma o dalda profesyonelleştiklerini ve iyi düzeyde İngilizce bildiklerinin kanıtını oluşturur.

İngiltere’de Yüksek Lisans eğitim süresi 1 yıl!

Armada Grandee Eğitim Programları Müdürü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; İngiltere’de yüksek lisans programları 1 yıl sürüyor. İngiltere’de akademik yıl yaklaşık olarak 9 aya tekabül eder. 9 ay süren bu zorunlu master derslerini takiben yaklaşık 3 ay sürecek bir tez sürecine geçilir. Tezini tamamlayan öğrenci master diplomasını almaya hak kazanır. Böylelikle Türkiye’de 2 senede tamamlayacağınız yüksek lisans eğitiminizi İngiltere’de 1 senede tamamlayarak 1 sene avantajlı duruma geçebiliyorsunuz. Bu, hem eğitim ve yaşam giderlerinizin 1 yıl azalmasını, hem de iş hayatına 1 yıl erken başlamanızı sağlıyor.

Özetle, İngiltere'de yüksek lisans eğitimi bir yıl, ülkemizdeki vakıf üniversitelerinde ise genellikle iki yıl sürüyor. Toplam maliyetler göz önünde bulundurulduğunda yüksek lisans eğitimini İngiltere'de almak hem maliyet, hem de kariyer hedefleri bakımından daha doğru ve mantıklı bir seçim olarak gözüküyor.

Yüksek lisans için İngiliz üniversitelerine kabul şartları

İngilterede yüksek lisans programlarına direk olarak başlayabilmek için not ortalamasının yanı sıra İngilizce seviyesi de önemli. Bu konularda seviyesi düşük öğrenciler için de bir kolaylık düşünülmüş ve yeterliliklerini sağlayabilecekleri Pre-Master ve Pre-MBA programları sunulmuştur. Bu eğitim programları, yüksek lisans eğitimine öğrencileri hazırlamaktadır.

Eğitim süresince çalışma izni

İngiltere’de master eğitiminin ortalama 1 sene olması ve çalışma izni verilmesi, öğrencilerin bu ülkeleri tercih etmelerinde belirleyici bir rol oynuyor. İngiltere hükümeti master eğitimi alan öğrencilerine part-time çalışma izni veriyor. Bu sayede pek çok öğrenci part-time çalışıp en azından cep harçlığınızı çıkarabilme fırsatı elde ediyor.

Tüm yüksek lisans programlarının YÖK denkliği var!

Armada Grandee Eğitim Programları Müdürü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; İngiliz üniversiteleri YÖK tarafından tanınıyor. İngiliz üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diplomanın Türkiye’de geçerliliği var.

Yüksek lisansınızı bitirdiğinizde çok iyi derecede İngilizceniz olur

Türkiye’deki İngilizce eğitim veren üniversitelerde İngilizce’nin gramer ve dil yapısı iyi öğrenilse de pratik yapma olanağı yok denecek kadar azdır. İngiltere’de yaşıyor ve eğitim alıyor olmanın doğal bir getirisi olarak İngilizcenizi ileri seviyelere getirebilirsiniz. Yabancı öğrenciler ve öğretim görevlileriyle sürekli iletişimde olduğunuzdan İngilizcenizi bol bol pratik yapma fırsatınız olur.

Mezuniyet sonrası ülkenin lider şirketlerinde çalışabilirsiniz!

İngiltere’de yüksek lisans bitiren her yabancı ögrenciye, 1 yıl çalışma ve oturum izni verilir.

İngiltere’nin, ülkedeki üniversitelerden mezun olan yabancılara verdiği çalışma izni sayesinde ülkenin lider şirketlerinde çalışma fırsatını yakalayarak kariyer yaşantınıza güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.

4 Saatlik Uçuş Mesafesi Uzaklıkta!..

Türkiye’den İngiltere’ye uçak ile ulaşim sadece 4 saat sürmektedir. Son dönemlerde İngiltere’ye uçan havayolu şirketlerinin artması sonucunda uçak biletlerinin ucuzlaması bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

İngiltere'deki pek çok dünyaca ünlü şehri ziyaret edebilirsiniz!

İngiltere'deki lisans eğitiminiz boyunca ülkedeki birbirinden güzel sahil kasabalarını görebilir, Londra gibi eşsiz bir metropolde muhteşem bir büyük şehir deneyimi yaşayabilirsiniz. Öğrencilik yıllarında sahip olacağınız bu avantaj ile dünyaca ünlü bir çok tarihi ve turistik mekanı tanımış olursunuz.

Yurtdışı Yüksek Lisans Programına Armada Grandee Güvencesiyle Kaydolun!

Armada Grandee, yurtdışında yüksek lisans programları için danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunuyor. Bu kapsamda bütçe ve hedeflerinize uygun bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke, üniversite ve bölüm tespiti yapıyor. Yurtdışında yüksek lisans programına katılmaya kesin olarak karar verdiğinizde ise, yüksek lisans başvuru ve kabul süreci yönetimi ve vize başvuru süreci yönetimini sizin için gerçekleştiriyor. Siz yurt dışındayken havaalanında karşılama ve transfer, konaklama bulma ve yerleştirme, şehir ve üniversite oryantasyonu, üniversite kayıt yenileme işlemleri, ikamet izni ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği gibi hizmetleri lokal servis sağlayıcılar ile sunuyor.

Haberin Devamı