Gazete Vatan Logo

Avrupa-Arap ülkeleri toplantısı Atina'da gerçekleşiyor

İki gün sürecek olan 1. Avrupa-Arap ülkeleri toplantısının açılışı bu sabah Atina Müzik Konağı'nda Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras tarafından yapıldı.

Avrupa-Arap ülkeleri toplantısı Atina'da gerçekleşiyor

Konuşmasında, geçmişin yanlışlarını geride bırakıp bundan sonra ekonominin kalkınmasına önem verileceğini söyleyen Çipras "Yunanistan altı yıl süren ekonomik krizden dinamik bir şekilde çıkmaya başladı. Aynı zamanda bölgede barışın, istikrarın ve güvencenin garantörü olarak yerini güçlendirdi" dedi. Borcun hafiflemesine de değinen Çipras, ülkede herkes için son derece kârlı yatırımların doğduğunu vurguladıktan sonra "Yunanistan daima Avrupa ile Orta Anadolu'yu bağlayan bir kültür köprüsüydü. Artık ekonomi ve ticaret alanında da bir köprü olabilir" dedi.

Yunanistan hükümetinin inisiyatifiyle gerçekleşen toplantıda, Avrupa ile Arap ülkeleri arasındaki işbirliğinin gelişmesi, Arap dünyasının ekonomik değişimi, Yunanistan'da yeni bir ekonominin doğması ve enerji konusunda yeni perspektiflerin yaratılması gibi konular ele alınacak.

Toplantıya, Avrupa ve Arap ülkelerinin yüksek rütbeli temsilcileri, Yunanistan hükümetinin ve muhalefet partilerinin mensupları, 10 ticaret odası, 15 yatırımcı ve Arap ülkelerinden 40 şirketin temsilcileri katılıyor.

Haberin Devamı