Gazete Vatan Logo

AVM’de kar maskeli lüks cipli hırsız alarmı

AVM’lere sabaha karşı lüks ciplerle gelen kar maskeli ve silahlı soyguncular, sektörü alarma geçirdi. Hırsızlar; İstanbul’da Fly Inn, Arenapark, Aqua Florya, Airport ve Olimpa’nın girişindeki kuyumcuları soyunca bazı AVM’ler ana girişleri kepenkle kapatmaya hazırlanıyor

AVM’de kar maskeli lüks cipli hırsız alarmı

Alışveriş merkezlerine (AVM) sabaha karşı lüks ciplerle gelen kar maskeli ve silahlı soyguncular, sektörü alarma geçirdi. Haziran ve Temmuz aylarında İstanbul’daki Fly Inn, Arenapark, Aqua Florya, Airport ve Olimpa’nın aralarında bulunduğu büyük AVM’lere dadanan ve sayıları 4-6 arasında değişen hırsızlar, 04.00-05.00 arasında lüks ciplerle AVM’lere geliyor, silahsız olan güvenlik görevlilerini etkisiz hale getiren soyguncular, 2 dakika içinde giriş katındaki kuyumcu dükkanlarını soyarak yine aynı lüks ciplerle olay yerini terk ediyor.

Hedefte İstanbul var

Bu soyguncuların son hedefi Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki Fly Inn alışveriş merkezi oldu. Saat 04.30 sıralarında alışveriş merkezine cip ile gelen yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi, alışveriş merkezinde çalışan güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirerek girişte bulunan kuyumcu dükkanına yöneldi.

Dükkanın kepengini levye yardımıyla kıran şüpheliler, içeriden bir miktar ziynet eşyası aldıktan sonra geldikleri araçla kayıplara karıştı. Ümraniye’de de bir AVM içindeki kuyumcu dükkanı silahlı kişilerce soyuldu. Gece yarısı AVM’ye gelerek buradaki güvenlik görevlilerini silah tehdidiyle etkisiz hale getiren kar maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 6 kişi, giriş katındaki kuyumcu dükkanına gitti. Soyguncular içeriden yüklü miktarda altını topladı ve yüklü miktarda altınla lüks marka araca binerek kaçtı. Kuyumcunun çalan alarmı ve güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine söz konusu adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak giriş katlarındaki kuyumcu dükkanlarını hedef alan hırsızlar yüzünden AVM yönetimleri diken üstünde ve önlem üstüne önlem düşünüyor. Bazı AVM’ler ana girişleri kepenkle kapatmaya hazırlanıyor. Güvenlik sayısı artarken özellikle cipler de yakın takibe alınıyor. Sektör yetkilileri, konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

Her önlem düşünülüyor

“Her AVM’de hem günlük hem daha uzun vadeli önlemler alınıyor. Birço AVM kepenk gibi eski yöntemleri gündemine aldı. Herkes sürekli emniyet güçleriyle iletişim halinde. Soygunlar öncesine göre her araç hareketine özellikle lüks ciplere daha fazla dikkat ediliyor.”

Haberin Devamı