Gazete Vatan Logo

AVM'de fidye operasyonu

AVM'de fidye operasyonu

Fatih'te 30 bin euro fidye için kaçırılan Suriye'li eczacı Marvan Y. (58), polisin fidyecilerle girdiği pazarlık sonucu alıveriş merkezinde düzenlenen operasyonla kurtarıldı

Fatih'te Suriye uyruklu bir kişiyi kaçıran ve 30 bin avro fidyeyi alırken suçüstü yakalanan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, 14 Şubat'ta 49 yaşındaki Suriye uyruklu Saleh Y, kocası Marvan Y'nin kaçırıldığını ve kendisinden telefonla 30 bin avro fidye istendiğini emniyete iletti.
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerine bağlı Rehine Müzakere Timi, "Dolaylı Müzakere Tekniği"ni kullanarak kaçırılan Marvan Y'nin ailesinden teklifi kabul etmiş gibi yapmalarını istedi.
Fatih'te bir alışveriş merkezinde 3 şüpheliyle buluşan aile, seri numaraları alınmış parayı masanın altından şüphelilere verdi. Olayı izleyen ve şüphelilerin parayı aldığı anda operasyon düzenleyen polis, Suriye uyruklu Hannan V. (25), Gürcistan uyruklu Agıl G. (30) ile Recep H'yi (26) gözaltına alırken, kaçırılan Marvan Y'yi kurtardı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hannan V. ile Recep H. tutuklanırken, Agıl G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı