Gazete Vatan Logo

AVM'de 21 milyon dolar harcayan kadına gözaltı

İngiltere'de, lüks bir AVM'de 21 milyon dolar harcayan Azerbaycanlı Zamira Haciyeva gözaltına alındı. Avukatları, kadının dolandırıcı olmadığını, 'müsrif biri' olduğunu ileri sürdü.

AVM'de 21 milyon dolar harcayan kadına gözaltı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, lüks bir AVM'de 21 milyon dolar harcayan ve İngiltere'deki "Açıklanmamış Servet Düzeni" adı verilen yeni kanunun ilk hedefi olan Azerbaycanlı Zamira Haciyeva gözaltına alındı. Haciyeva'nın, hakkında yakalama kararı çıkartan Azerbaycan'a iade edilebileceği belirtiliyor.

AVUKATLARINDAN SAVUNMA: KENDİSİ MÜSRİF BİRİ

Avukatları, Zamira Haciyeva'nın herhangi bir dolandırıcılık faaliyetinde bulunmadığını öne sürüyor. İngiltere Ulusal Suçlar Dairesi ise kendisinden servetinin kaynağının açıklamasını istiyor. Haciyeva'nın Londra Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından geçen hafta gözaltına alındığı Londra'daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada ortaya çıktı.

Buna göre Haciyeva geçen Salı günü gönüllü olarak polise başvurdu. BBC Türkçe'nin haberine göre Haciyeva'ya iki ayrı yolsuzluk suçlaması yöneltildi. Kefalet duruşmasında savcılar, Haciyeva'nın ülkeden kaçma riski bulunması nedeniyle serbest bırakılmamasını istedi. Avukatları ise Haciyeva'nın "dolandırıcı" değil "müsrif" bir olduğunu ve ülkeden kaçma riski bulunmadığını savundu.

Haberin Devamı

Haciyeva hakkında, 500 bin Sterlin kefalet ödemesi ve şartlı salıverilmesi kararı verildi. Ancak savcılar kararı hemen temyize götürdü. Temyiz duruşmasının, Perşembe günü Yüksek Mahkeme'de görülmesi bekleniyor.

35 FARKLI KREDİ KARTI

Mahkemenin ulaştığı bilgilere göre Azeri kadın lüks mücevher, parfüm ve saat satan bir mağazada yaklaşık 200 bin dolar, Cartier lüks mücevher mağazasında 130 bin dolardan fazla harcamıştı. Buna ek olarak 2,400 dolarlık şarap faturaları ve erkeklere yönelik lüks ürünler için yaptığı 26 bin dolarlık harcama ortaya çıkarıldı. Haciyeva tüm bu alışverişleri eşinin bankasına ait 35 farklı kredi kartı üzerinden yapmıştı.

Resmi belgeler, Haciyeva'nın 42 milyon dolar değerinde Gulfstream G550 model jet ile yine Harrods'ın otoparkında iki şahsi park alanı satın aldığına işaret etti.