Gazete Vatan Logo

AVM çılgınlığına polis müdahalesi

2011’de Avrupa’nın en büyük otoyol tesisi olarak inşa edilen Highway Outlet AVM’nin FETÖ soruşturması kapsamında el konulan hisseleri Polis Sandığı POLSAN’a geçti

AVM çılgınlığına polis müdahalesi

Bolu’da TEM Otoyolu yanında bulunan Highway Outlet AVM’nin TMSF’nin elinde bulunan yüzde 63’lük hissesi Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na (POLSAN) satıldı. Bu satışla POLSAN’ın AVM’deki hissesi toplam 97.17 oldu. Böylece AVM yönetimi POLSAN’a geçmiş oldu. 2011’de 240 milyon lira yatırımla Bolu’da açılan dev AVM, Avrupa’nın en büyük otoyol tesisi olma özelliğine sahip. 1.500 kişinin istihdam edildiği ve 100’ün üzerinde markayı bünyesinde bulunduran AVM’nin yıllık cirosu, parlak günlerinde 500 milyon lirayı geçiyordu, sahiplik sorunuyla birlikte 150 milyon liralara düşmüştü.

Ortaklar kaçtı

Bolu’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan firari iş adamları Adnan Daylan ve Ömer Baday’ın, Highway Outlet AVM’deki yüzde 56’lık hisselerini 15 Temmuz’dan

1 ay önce Adanalı iş adamı Abdulkadir Şimşek’e sattıkları anlaşılmıştı. Sözkonusu iş adamları 15 Temmuz’dan sonra da yurt dışına kaçmıştı. Şimşek’in sahip olduğu hisselere yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile el konulmuş ve satış iptal edilmişti. Bu olayları takiben açılan soruşturma kapsamında Highway Outlet eski CEO’su Raşit Doğan E., FETÖ davasında ifade vermiş ve 2014 yılına kadar alışveriş merkezindeki bir restoranın üst katında FETÖ toplantılarının yapıldığını anlatmıştı.

Haberin Devamı

AVM’ye Beledİye hendeğİ

Outlet’in imar planı da daha sonra tartışılmaya başlandı. 2016’da alışveriş merkezinin bir bölümü, bağlantı yolu ve açık otoparkının, orman arazisine taştığı gerekçesiyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki ilgili personel hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı da Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz hakkında soruşturma açtı. Soruşturmaya alışveriş merkezinin D-100 Karayolu bağlantı yolunun imar planında bulunmadığı gerekçe gösterildi. Daha sonra konu yargıya taşınmış ve bir süre AVM’nin bağlantı yolu Bolu Belediyesi tarafından ulaşıma kapatılmıştı. Belediye AVM’nin etrafına hendek kazarak ulaşımı engellemiş bu süreçte AVM kapalı kalmıştı. Yaşanan bu olaylar aslında son derece popüler olan Outlet’te işlerin aksamasına ve büyük ciro kaybına neden oldu.

Haberin Devamı

Yeni yönetim görevde

AVM’nin TMSF’de bulunan hisseleri öncelikli alıcı konumundaki POLSAN’a geçerken AVM yönetiminden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bolu Dağı A.Ş. bünyesinde, KHK kapsamında TMSF tarafından yönetilmekte olan yüzde 63.92 oranındaki hisse Başbakan Yardımcılığı Makamının onayı ile TMSF tarafından şirkette ön alım hakkı bulunan POLSAN’a satılmıştır. Bu satış işlemi ile şirketimiz bünyesinde POLSAN’ın hisse oranı yüzde 97.17’ye yükselmiştir. Böylece Bolu Dağı A.Ş.’deki ‘Yönetim Kayyumluğu’ müessesesi, Eylül 2017 tarihinden itibaren mahkeme kararı ile kaldırılmıştır. Aralık 2017’de seçimli olarak gerçekleştirilen Bolu Dağı A.Ş. Genel Kurul Toplantısı’nda POLSAN tarafından görevlendirilen 5 (beş) yetkili, hissedarlarımızın oy birliği ile yeni Yönetim Kurulu’nu oluşturmuştur.”