Gazete Vatan Logo

Avcılar değil Bağdat dönüştü

EYG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, kentsel dönüşümün riskli alanlarda yapılmamasını eleştirerek, “Depremden Avcılar etkilendi ama en çok dönüşüm projesi Bağdat Caddesi’nde. Cadde’de eski evi mi yenileyeceğiz, vatandaşın yıkılmak üzere olan evini mi?” dedi

Avcılar değil Bağdat dönüştü

EYG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, markalı konutta fiyat artışlarına kentsel dönüşümün neden olduğunu savundu.

Kentsel dönüşüm ile evini yenileyenlerin yeni ev talebini kestiğini vurgulayan Çelik, “Büyük firmalar arazi geliştireceğiz diye hevesle işe başladı. Ama bina bazında işleri küçük müteahhit yaptı. Eskiden vatandaş eski evini satar, büyük firmaya gider bir miktar borçlanıp ev alırdı. Şimdi eski evini veriyor, hatta üstüne para alıyor ve evini yeniliyor. Hal böyle olunca büyük müteahhite gelen müşterinin önü kesildi. Üst gelir ve orta üstü gelir grubuna konut üreten firmaların işi zorlaştı” diye konuştu.

Ruhu değişmeli

Kentsel dönüşümün riskli alanlarda yapılmamasını da eleştiren Ömer Faruk Çelik, dönüşüm mevzuatının yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Çelik, “Depremden Avcılar etkilendi ama en çok dönüşüm projesi Bağdat Caddesi’nde. Cadde’de eski evi mi yenileyeceğiz, vatandaşın yıkılmak üzere olan evini mi. Dönüşüm ruhu sil baştan değişmeli” dedi.

Fiyatları yükseltti

Haberin Devamı

Kentsel dönüşümün riskli binaların yenilenmesi değil de arsa geliştirme yolu olarak görüldüğünü söyleyen Ömer Faruk Çelik, şöyle konuştu: “Müteahhit 100 daire dönüştürecekse emsal artışı isteyip 200 daire yapıyor. Yüzde 50 pay hak sahiplerine veriliyor. Sonra kira ve taşınma yardımı var. 500 lira kâr edecekse ev fiyatını 1.000 lira artıracak, çünkü yarısı hak sahiplerinin. Konut fiyatları dönüşüm projeleri nedeniyle artıyor. Halbuki dönüşümle evler ulaşılabilir olmalı.”

Yeni proje geliyor

EYG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kayaşehir’de hayata geçirdikleri Evvel İstanbul’da konut teslimlerine başladıklarının ve Adım İstanbul’da sona yaklaştıklarının bilgisini verdi. Yeni yatırımlarını İstanbul Ümraniye’de inşa edeceklerini söyleyen Çelik, proje hakkında şu bilgileri verdi: “45 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçireceğimiz projede yaklaşık 250 konut yapmayı planlıyoruz. Toplamda 8 ila 10 kat arasında 8 bloktan oluşacak proje için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Eylül ayında satışa çıkaracağız.”

Haberin Devamı