Gazete Vatan Logo

Avatar Oscar’a göz kırptı

67. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu.

Oscar’ın habercisi sayılan Altın Küre Ödülleri’nde James Cameron’ın 3 boyutlu şaheseri “Avatar” en iyi film ödülünü aldı. Cameron da en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.

12 yıl önce de almıştı

Oscar’dan sonra en prestijli ödüllerden biri olan Altın Küre’de, son haftalarda listeleri alt üst eden “Avatar” en iyi film, filmin yaratıcısı James Cameron da en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Bu yıl Altın Küre Cameron’a “dejavu” yaşattı. Ünlü yönetmen 12 yıl önce de “Titanik” filmiyle aynı ödüllere layık görülmüştü. Cameron, “Gelecek 3D’de” dedi.

Ünlülerin Haiti duyarlılığı

Dünya çapında 10 milyon kişi tarafından izlenen ödül töreni Haiti depremi nedeniyle düşük tonda bir kutlamaya sahne oldu. Gecede Nicole Kidman, Penelope Cruz, Jodie Foster ve Tom Hanks gibi birçok yıldız, Haiti’deki depremde hayatlarını kaybedenlere destek için elbise, smokin veya aksesuvarlarına sarı, mavi ve kırmızı kurdeleler taktı.

AVATAR İSİMLERİ REVAÇTA

İngiliz The Sun gazetesine göre Avatar filminden çok etkilenen Amerikalı ve İngiliz aileler çocuklarına filmde geçen karakterlerin ve yerlerin adlarını vermeye başladı. “Toruk” “Neytiri” ve “Pandora” şu sıralar en favori çocuk isimleri arasında.

REKORA KOŞUYOR

Avatar filmi tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi Titanic’i tahtından etmeye adım adım yaklaşıyor. Titanik’in 98 günde getirdiği gişe hasılatına 32 günde ulaşan Avatar şimdiden 1.6 milyar dolarlık hasılatı yakaladı. Birinciliğe yükselmesine 237 milyon dolar kaldı.

Büyülediler

Los Angeles, Beverly Hills’te düzenlenen tören aşırı yağmur nedeniyle ıslak bir şekilde başladı. Ancak yıldızlar şemsiye altında da göz kamaştırdı. Şarkıcı Mariah Carey derin dekolteli siyah elbisesiyle göz alıcıydı. Ödül gecesi hüsrana uğrayan Penelope Cruz da büyük beğeni topladı. Ünlü aktör George Clooney geceye İtalyan sevgilisi Elisabetta Canalis ile katıldı. Kırmızı halıda Jennifer Aniston ve Gerard Butler’in samimi görüntüleri dikkat çekti. Çift birbirine çok yakıştırıldı. Butler’in Aniston’un eski eşi Brad Pitt’e benzerliği de gözlerden kaçmadı. Ancak çift “birlikteler” söylentilerini yalanladı.

Sherlock Holmes ödülü kaptı

En İyi Film (Drama): Avatar

En İyi Yönetmen: James Cameron (Avatar)

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Jeff Bridges (Crazy Heart)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Sandra Bullock (The Blind Side)

En İyi Film (Müzikal-Komedi): The Hangover

En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi): Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes)

En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal-Komedi): Meryl Streep (Julie & Julia)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Inglourious Basterds)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo’Nique (Precious)

En İyi Senaryo: Up In The Air (Jason Reitman, Sheldon Turner)

Haberin Devamı