Gazete Vatan Logo
Magazin Avatar’ı alt eden film vizyonda

Avatar’ı alt eden film vizyonda

Bugün 4’ü yerli 6 film sinemaseverlerle buluşuyor

SİNEMA DÜNYASINDAN SON HABERLER İÇİN TIKLAYIN

En dikkat çekeni ise “Dear John”. Gişe rekortmeni Avatar’ı “ilk hafta sonu gişe hasılatı”nda geçen film 11 Eylül olayları gölgesinde yaşanan bir aşkı anlatıyor.

Bu hafta 4’ü yerli 6 film sinemaseverlerle buluşuyor. Filmlerden en dikkat çekeni “ilk hafta sonu hasılatıyla” Avatar’ı tahtından eden ’Sevgili John/Dear John’. Lasse Hallström’ün yönettiği ve Amanda Seyfried, Channing Tatum’un oynadığı filmde iki gencin 11 Eylül olayları gölgesinde yaşadıkları aşk anlatılıyor. Film ABD’de 2 bin 969 sinemada oynadı ve “ilk hafta sonu” 32.4 milyon dolar gişe yaptı. James Cameron’ın Avatar’ı ise “ilk hafta sonu”nda ABD’de 23.6 milyon dolar hasılata ulaştı. Böylece ’Dear John’ ABD’de hafta sonunda en fazla izlenen film oldu. Bugün vizyona girecek diğer filmler ise şöyle:

* Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın üstlendiği Halit Ergenç, Çetin Tekindor ile Batuhan Karacakaya’nın rol aldığı ’Dersimiz Atatürk’te 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun Atatürk’ü anlamaları için verilen ödevle çıktıkları yolculuk anlatılıyor.

* “Köprüdekiler’de ise Fikret Portakal, Murat Tokgöz’ün oyunculuklarıyla İstanbul’un varoşlarında yaşayan 3 gencin hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor.

* Mehmet Bahadır Er ile Maryna Gorbach’ın yönettiği ve Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can’ın rol aldığı ödüllü film ’Kara Köpekler Havlarken’ de vizyona girecek filmlerden biri.

* Haftanın son filmi ise; Grant Heslov’un yönettiği ve George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor’ın oynadığı ’Özel Kuvvetler/The Men Who Stare at Goats’.



BÜŞRA

Alper Çağlar’ın yönettiği Mine Kılıç ve Tayanç Ayaydın’ın başrollerinde oynadığı ’Büşra’ filminde muhafazakar bir ailenin türbanlı genç kızı Büşra ile liberal bir yazarın aşkı konu ediliyor.

Haberin Devamı