Gazete Vatan Logo

Autoshow’da 4 dünya lansmanı

45 marka, 500 yeni model sergileyecek

2 Kasım’da açılacak İstanbul Autoshow’a katılacak 45 marka, 500 yeni model sergileyecek. Fuarda 4 dünya, 1 Avrupa ve 60’a yakın Türkiye lansmanı yapılacak. Markalar fuar için 45 milyon dolar harcayacak.

Otomobil tutkunlarının dört gözle beklediği Uluslararası İstanbul Autoshow 2012 Fuarı için geri sayım başladı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, 45 marka 500’e yakın modelini sergileyecek. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım işbirliği ile bu yıl ilk kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Autoshow, 12 salonda ve toplam 50 bin metrekare stand kurulum alanında gerçekleşecek.

Autoshow’da 4 dünya, 1 Avrupa ve yaklaşık 60 yeni modelin Türkiye lansmanı yapılacak. Citroen’in C-Elysee modeli, Peugeot 301, yeni Renault Symbol, yeni Renault Fluence ile Volkswagen Jetta Hybrid, uluslararası arenada ilk kez tüketicilerle buluşacak.

Autoshow, hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar ücretleri hafta içi 10 lira, haftasonu 15 lira olarak belirlendi. Otopark ücreti de 10 lira. Fuar, kadınlara, üniversite öğrencilerine ve çocuklara hafta içinde ücretsiz. Hafta sonu kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklar ve üniversite öğrencilerine yine bedava olacak. Dev organizyonu 600 bin kişinin gezerek, rekor kırılması bekleniyor.

ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, İstanbul Autoshow Fuarı’nın 14’üncü yılında, Türkiye otomotiv sektörünün uluslararası platformlarda tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bayraktar, fuarla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Fuarın açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün katılacak. Bu yılki Autoshow, en renkli ve görkemli fuar olacak. Yeni ürünlerin dünya tanıtımlarının ülkemizde gerçekleşecek olması markaların Türkiye’ye verdiği önemi gösteriyor. Fuarın açılışı vesilesiyle birçok markanın başkanları, CEO’ları ve en üst düzey yöneticileri İstanbul’a gelecek.”

ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce de otomotiv markalarının fuar için harıl harıl çalıştığını belirterek, “Şirketler sadece standlara yaklaşık 20 milyon dolar harcayacak. Yurtdışından TIR’larla stand getirenler, konsept araç sergileyecek olanlar var. Stand hostesleri, çalışanlar, catering, ışık ve ses düzeni gibi birçok masraf kalemi yer alıyor. 45 marka fuar için toplamda yaklaşık 45 milyon dolar harcayacaktır.”

Çocuklara ve kadınlara özel sürprizler

AUTOSHOW, erkeklerin yanı sıra kadın ve çocukların da keyifli zaman geçirebileceği etkinliklere ev sahipliği yapacak. Fuarda, çocuklar için çocuk kulübü etkinlikleri kapsamında tiyatro, sinema ve oyun alanları hazırlandı.

Oyun alanlarında BJK Koleji eğitmenleri fuar boyunca her gün 4-12 yaş kategorisinde bulunan çocuklara, görsel sanatlardan sportif becerilere, kadar eğitim verecek. Kadın ziyaretçiler için ise bakım alanları düşünüldü.

Haberin Devamı