Gazete Vatan Logo

Autopia ve Varyap en iyiylerle yarışıyor

Autopia ve Varyap Meridian dünyanın en iyileriyle yarışmaya hazırlanıyor...

24 Eylül’de Londra’da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Türkiye’ye Avrupa’nın en iyi projeleri ödülleriyle dönen Varyap Meridian ve Autopia, organizasyonun 27 Kasım’da yapılacak ikinci ayağında dünyanın en iyi projeleriyle rekabet edecek. 27 Kasım’da yine Londra’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Varyap Meridian, “En İyi Mimari” ve “En İyi Yüksek Bina Mimarisi” olmak üzere, iki kategoride yarışacak. Ataşehir’de Varyap Grubu’nun başlattığı proje ilk yarışmada Türkiye’nin En İyi Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Yüksek Bina Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Web Sitesi, Avrupa’nın En İyi Mimarisi ve Avrupa’nın En İyi Yüksek Bina Mimarisi ödüllerini almıştı.
Keleşoğlu ve Gül İnşaat ortaklığıyla Beylikdüzü’nde başlatılan Autopia projesi ise Türkiye’nin 2010 yılı Mimari Projesi ve Avrupa’nın 2010 yılı Mimari Projesi kategorilerinde birincilik ödüllerini kazanmıştı.

Meridian’de en yüksek yeşil kule yükseliyor



Varyap Grubu tarafından Batı Ataşehir’de inşa edilen LEED sertifikalı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian’ın, 61 katlı en yüksek yeşil gökdeleni Varyap Grand Tower’da yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanıyor. Projede müşterilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla görüşmeler randevu sistemi ile yapılıyor. Proje yetkilileri, Varyap Grand Tower’ın tercih edilmesindeki en önemli etkenin projenin LEED kriterlerine göre yeşil bina yaklaşımı ile inşa edilmesi ve proje tamamlanana kadar yüzde 100 prim yapmasının öngörülmesi olduğunu belirtiyor.

Autopia otomobilin Kapalıçarşısı olacak



150 milyon dolarlık bir yatırımla 2011 sonunda açılacak Autopia, 117 bin metrekare satılabilir ve kiralanabilir alana sahip olacak. “Merkez tekstil sektörü dışında bir alışveriş merkezin içerdiği tüm alanlara sahip olacak. Yatırımcılardan 2’inci el satıcı ve bayilere, distribütörlerden sigorta şirketleri ve bankalara, kuaförden eczane, çocuk ve bayan hobi merkezlerine kadar 542 birimin yer alacağı merkez, otomobil alacakların “Kapalıçarşı” gibi adresi olacak.

Haberin Devamı