Gazete Vatan Logo

Auto Show rekoru!

200 bin ziyaretçi 10 bin araç satışı

1 KASIM tarihinde VIP konuklara ve basına açılan İstanbul Autoshow 2012’ye büyük ilgi var. 2 Kasım’da ziyaretçilere açılan fuarı rekor sayıda ziyaretçi gezdi. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü toplamda fuarı 200 binden fazla kişi ziyaret etti. 11 Kasım tarihine kadar sürecek Autoshow’u 600 bin kişinin gezerek, rekor kırılması bekleniyor. Autoshow’da ziyaretçi sayısının yanı sıra satış rekoru da kırıldı. Fuarda özel fiyatlar ve kampanyalarla satış yapan markaların yüzü güldü. Uluslararası İstanbul Autoshow 2012’de 10 binden fazla otomobilin ön satışı gerçekleşti. 45 markanın katıldığı fuarda yaklaşık 500 model sergileniyor. Renault Fluence, yeni Renault Symbol, Peugeot 301, Citroen C-Elysee dünyada ilk kez görücüye çıkarken, VW Jetta Hybrid’in de Avrupa lansmanı gerçekleştiriliyor.

Bursalı Clio rüzgarıyla liderlik ipini göğüsleriz

Renault, Türkiye’de iki yeni modelinin dünya prömiyerini İstanbul Autoshow 2012’de gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en çok satan otomobilleri Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilen yeni Fluence ve yeni Symbol, Autoshow’da tüketicilerle buluştu.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Renault olarak Türkiye’de ilk kez dünya prömiyeri gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Üstelik bir değil iki model için, hem de Türkiye’nin en çok tercih edilen, podyumdaki iki modeli. Yeni Fluence ve yeni Symbol İstanbul Autoshow vesilesi ile ilk defa Türkiye’den dünyaya tanıtıldı” dedi.

2012’nin ilk 9 ayında yüzde 12 daralma yaşayan otomotiv sektörü için Autoshow’un moral olduğunu belirten Aybar, şunları kaydetti:

“Fuarın satışlara katkısı olacak, son 2 ay daha canlı geçecek. Müşterinin fuara yoğun ilgisi var, bu ilgi siparişlere yansıyor. Üç günlük satış bilançosu Renault ve Dacia modellerinde toplam 230 satış gerçekleştirdik. Bunun 168 adedi Renault, 62 adedi Dacia modellerine ait. Renault satışlarının 34 adedi yeni Clio’ya ait.”

Yeni Fluence’ın 2013 model olarak Ocak ayında satışına başlanacağını, yeni Symbol’ün de Ocak sonu Şubat ayı başı gibi pazara sunulacağını ifade eden Aybar, yeni modellerin Renault markasına güç katacağını belirtti.

2012 yılını binek otomobilde yine lider bitirmek istediklerini söyleyen İbrahim Aybar, “Yeni Clio’nun satışları çok iyi gidiyor. Ekim ayı ortasından bugüne kadar Clio 4’te 1.125 adetlik satışa ulaştık. Bu rakamın yarısını yeni rengimiz ateş kırmızısı oluşturdu. 2012’de yine binek otonun lideri oluruz” diye konuştu.

FUAR FIRSATLARI

- Toyota’nın sportif GT86 modeli, fuar süresince 4 bin euro indirimli olacak. Fuarda sergilenen diğer Toyota modellerindeki indirimler 6 bin TL’yi buluyor.

- Renault modellerinde fuara özel 1.000 TL, Dacia modellerinde 500 TL indirim söz konusu.

- Skoda Finans, müşterilerine fuara özel ekstra kredi indirimi sağlıyor. Buna göre faizler yüzde 0.95’e geriledi.

- Peugeot 308, 3008, 508, 508 SW ve 5008 modellerinde hediye kasko veriyor. Yeni Partner Tepee ve Bipper Tepee müşterileri 20 bin TL’ye 20 ay “0” faiz imkanından faydalanabiliyor.

- Mazda, takas kampanyası kapsamında 2 bin 500 TL’den 9 bin TL’ye varan destek sağlıyor. Mazda’nın en çok satılan lokomotif modeli Mazda3, 42 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

- Hyundai’nin yerli otomobili i20 için günde 20 TL, i30 için günde 30 TL, i40 için günde 40 TL, ix20’ye 20 TL ve ix35’e de günde 35 TL taksitle sahip olunabiliyor. Ayrıca 60 aya yüzde 0.99’luk faiz oranı geçerli.

Yüzde 30 tasarruf sağlayan hibrid Jetta 2013’te geliyor

Volkswagen Binek Araç, Jetta Hybrid modelini Avrupa’da ilk kez Autoshow’da sergiliyor. 150 beygir gücünde 1.4 litre TSI benzinli ve 20 kw’lık elektrikli motora sahip olan araç, normal sedanlara göre şehir içinde yüzde 30 daha tasarruflu. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, VW Jetta Hybrid’i Türkiye’ye getirmek için çalıştıklarını, pazar ve fiyat analizi yaptıklarını söyledi. Uygun, “Elektrikli modda sıfır emisyon değeri veren çevreci modelimizi, 2013’te satışa sunmak istiyoruz. Jetta Hybrid’le büyük satış hedefimiz yok. Hibrid otomobil bizim prestij modelimiz olacak” dedi.

Seat yeni Toledo’yla 10 binlik rekora koşacak

Seat, Autoshow’da sergilenen yeni Leon ve sedan modeli Toledo’yla oldukça iddialı. Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, iki yeni modellerini önümüzdeki yılın Mart ayında piyasaya çıkaracaklarını ifade ederek, “Toledo’nun özellikle birçok ilimizde Seat markası kadar bilinirliği var. Araç satışlarımıza çok büyük katkı yapacak. Yeni Toledo’yu 36 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

Yeni Leon ve yeni Toledo’nun ürün gamına katılmasıyla 2013’te minimum 7 bin adetlik satışı yakalayacaklarını söyleyen Gürsoy, araçların fiyatına bağlı olarak 10 bin adetlik satışı zorlayabileceklerini ekledi.

Anıl Gürsoy, “10 bin adetlik satış, Seat’in Türkiye rekoru olacak” diye konuştu.

İstanbul’a hidrojenle çalışan Hyundai müjdesi

Hyundai, dünyada seri üretimine başlanacak olan ilk hidrojenli araç ix35 Fuel Cell’i İstanbul’da otomobil tutkunlarının beğenisine sunuyor. Hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli araç, tam dolumla 588 km yol katedebiliyor. ix35 Fuel Cell, 0’dan 100 km/s hıza 12.5 saniyede çıkarken, maksimum 160 km/s sürate erişebiliyor. Hyundai, 2015’ten itibaren yılda 10 bin adet ix35 Fuel Cell üretmeyi planlıyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, hidrojenli otomobili Türkiye’de satışa sunmayı planladıklarını belirtti ve ekledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kasım ayı sonu gibi hidrojen dolum tesisini kuruyor. İBB’nin altyapısından faydalanacağız.”

Yeni V40 Ocak’ta satışta

Volvo, yeni V40,V40 R-Design ve V40 Cross Country modellerini ilk kez otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Yeni V40 R-Design’ın Türkiye’deki ilk sahibi İsveç Milli Takımı
ve Galatasaray’ın oyuncusu Johan Elmander oldu. Volvo, yeni ürününü Elmander’e fuarda hediye etti.

5 kapılı premium C segmentinde yer alan V40 Ocak 2013’ten itibaren Volvo showroom’larındaki yerini alacak. V40 Cross Country ve R-Design modelleri de V40 ile aynı anda Türkiye’de görücüye çıkacak. Otomobil ülkemize; 213 beygirlik T5, 180 beygir gücünde T4, 150 beygirlik T3 benzinli ve 115 beygirlik D2 dizel motor seçenekleri ile ithal edilecek.

Haberin Devamı