Gazete Vatan Logo

ATÜ'den yeni kıyafet!

Bu da Atatürk Havalimanı çalışanlarının yeni kıyafeti

ATÜ'den yeni kıyafet!

ATÜ çalışanlarının yeni kıyafetlerine dünyaca ünlü Türk tasarımcı Hakan Yıldırım imza attı. İstanbul Modern’de düzenlenen iş ve sanat dünyasının katıldığı gecede, ATÜ çalışanları Tan Sağtürk’ün sanat danışmanlığında gerçekleştirdikleri dans performanslarıyla yeni kıyafetlerini tanıttı.

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran THY üniformalarının ardından dün gece yeni üniformaları tanıtan ve özellikle çalışanların fikirlerinin alındı. Gecede ATÜ çalışanları yeni kıyafetleriyle ünlü koreograf Tan Sağtürk’ün sanat danışmanlığını yaptığı bir dans performansı sergiledi.



Beş ülkede sekiz havalimanında faaliyet gösteren ATÜ, geçen yıl Şubat ayında başlattığı çalışma için dünyaca ünlü Türk modacı Hakan Yıldırım’la işbirliği yaptı. Yıldırım, çalışanların görüşleri doğrultusunda altı farklı görev tanımı için altı farklı kıyafet tasarladı. Kıyafetlerin şık ve konforlu olması için kumaş ve renk seçimine kadar her konu göz önüne alındı. Yeni tasarımlar yaklaşık bin ATÜ çalışanı tarafından giyilecek.

ATÜ personel kıyafetleri tasarımındaki ana renge, ATÜ Duty Free’nin kurumsal rengi olan narçiçeği tonundaki kırmızıdan esinlenilerek karar verildi. Kumaşın içeriğinde bulunan yüzde 58 koton personelin uzun saatler çalışma ortamında terlemeyi önleyen bir faktör olarak göze çarpıyor. Yüzde 37 polyester ise kırışıklığı önlüyor ve kolay ütü sağlıyor. Yüzde 5 likra, personelin uzun saatler süresince rahat hareket edilebilmesi için kumaşa esneklik veriyor. Yurt içi ve yurt dışı tüm operasyon çalışanları için kullanılan elbise ve ceket kumaşının uzunluğu yaklaşık 4500 metreyi buluyor.



ATÜ çalışanları yeni üniformalarını farklı bir sunumla ilk kez tanıttı. Sanat danışmanlığını Tan Sağtürk’ün, sanat yönetmenliğini ise Özlem Demir Paçacı’nın yaptığı projede ATÜ çalışanları Tan Sağtürk ve ekibi tarafından özel bir eğitime alındı. Üç hafta süren eğitimin sonunda ATÜ çalışanları profesyonel dansçılarla aynı sahneyi paylaştı.

Haberin Devamı