Gazete Vatan Logo

ATM'yi çalanlar üç kişiymiş

İZMİR'in Bozyaka Semti'nde, dün bir bankaya ait içerisinde 38 bin YTL bulunan iki para çekme makinesinden (ATM) birini çalanların, üç kişi olduğu ve beyaz bir panelvan minibüs kullandıkları belirlendi

Olay, Yapı Kredi Bankası'nın bir kabin içinde yanyana duran iki ATM'sinin bulunduğu Eski İzmir Caddesi, Numara 55'te, dün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Öğlen saatlerinde ATM'lerin bulunduğu kabine giren kimliği belirlenemeyen kişiler, önce alarm sistemini keserek etkisiz hale getirdi. Daha sonra, yere sabitlenmemiş iki ATM'den birini alan kişiler kaçtı. Banka yetkililerinin, "Eski İzmir Caddesi'deki ATM Şubesi'nden alarm alıyoruz" ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, ATM'lerden birinin çalındığını farketti. ATM Şubesi'ndeki makinelerin yere sabitlenmemiş olmamasının hırsızların işini kolaylaştırdığını belirten polis ekipleri, ATM Şubesi'nde parmak izi incelemesi yaptı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne 200 metre uzaklıkta meydana gelen olayla ilgili araştırma başlatan polis, çevredeki esnaf ve işyerleri ile görüştükten sonra, ATM Şubesi'ndeki cihazlardan birini çalan hırsızların üç kişi olduklarını ve beyaz bir panelvanla geldiklerini öğrendi. Çevredekilerin, ATM cihazını taşıyan üç kişiyi görevli zannettikleri için müdahale etmedikleri de ortaya çıktı.

Polis, hırsızların, büyüklüğü nedeniyle taşınması ve kapıdan geçmesi zor olan olan büyük ATM cihazı yerine küçük olan ve yerine sabitlenmemiş ATM cihazını tercih ettiklerini belirterek, öğlen saatlerinde alınan alarmı 4 saat gecikmeli olarak bildiren bankanın genel merkezine bir yazı gönderdiklerini söyledi. Polis, hırsızların ATM cihazının kasasına ulaşmak için cihazı parçalayacakları ihtimali üzerine hurdacıları da takibe aldı.

Haberin Devamı