Gazete Vatan Logo

Atlasjet kazasıyla ilgili şok iddia!

Uçak kazasının ardından Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy şirketteki 3 yöneticinin işine son verdi ve avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Isparta 30 Kasım 2007 tarihinde düşen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy şirketteki 3 yöneticinin işine son verdi ve avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Star gazetesinden Seda Çakmak'ın haberine göre; AtlasJet kazasıyla ilgili tartışmalar bitmek bilmedi. Bu kez Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy ile şirketin eski CEO'su Tuncay Mustafa Doğaner, Ticaret Bölümü eski Başkanı Ali Batuhan Karataş, Satış ve Pazarlama eski Müdürü Erkan Draman ve Amerikalı işadamı Richard Wenzel'a dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtı ve şirketi ele geçirmekle suçladı. Ali Murat Ersoy, mahkemede verdiği ifadesinde Atlasjet'i bedava sayılabilecek bir paraya satması için kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, 'Isparta'daki kazadan sonra tüm başkanlara '60 gün kimse restoranlara gitmesin, yas tutuyoruz' diye rica ettim. Tuncay Doğaner ailesi ile tatile gitti. Muhtemelen şirketin artık iflah olmayacağını, benim satış için pes edip şirketi satacağımı düşünüp kutlama yapmış" diye konuştu. Doğaner ve arkadaşlarının Amerikalı işadamı Richard Wenzel'le kendisine komplo kurduğunu ileri süren Ersoy, "Şirketin 7 uçağını Suudi Arabistan Havayolları'na kiraladılar, 25 milyon dolar zarar ettik' dedi.

Haberin Devamı