Gazete Vatan Logo

Atiye hangi kanalda yayınlanacak? Atiye dizisinin konusu nedir?

Şengül Boybaş’ın ‘Dünyanın Uyanışı’ isimli romanından uyarlanan, başrollerini Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün paylaştığı Atiye dizisinin ilk bölüm özel gösterimi yapıldı. Özel gösterimin ardından, Atiye dizisinin kanalı, yayın tarihi, konusu ve oyuncuları merak konusu oldu. İşte Atiye dizisiyle ilgili en çok merak edilenlerin yanıtları…

Atiye hangi kanalda yayınlanacak? Atiye dizisinin konusu nedir?

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrollerini paylaştığı Netflix Türkiye’nin ikinci orijinal dizisi Atiye, kadrosuyla dikkat çekmeyi başaran Atiye dizisinin ilk bölüm özel gösterimi yapıldı.

OG Medya tarafından Onur Güvenatam'ın yaratıcılığında hayata geçirilen Atiye dizisinin baş yürütücülüğünü Özge Bağdatlıoğlu ve Jason George; yapımcılığını ise Alex Sutherland üstleniyor. Jason George ve Nuran Evren Sit'in kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık oturuyor.

Atiye dizisinin konusu nedir?

Netflix Türkiye’nin ikinci orijinal dizisi Atiye oldukça ilginç bir konuya sahip. Şensoy Boybaş tarafından kaleme alınan, 'Dunyanın Uyanışı''adlı kitaptan esinlenerek hazırlanan dizi, genç ve Güzel bir ressamın sürükleyici ve mistik hikayesini konu alıyor.

Atiye Anadolu topraklarında yapılan bir kazı sırasında keşfedilen şeyle genç bir ressamın hayatını değiştirmesini konu ediniyor. Atiye geçmişe dönük sırların peşine düşecek.

Atiye, ailesi ve sevgilisi Ozan ile İstanbul’da sade ve mutlu bir hayat sürmektedir, ta ki dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'de yapılan bir keşifle hayatı değişene kadar. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Erhan, Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi gözler önüne seren bir sembol keşfeder. Atiye ona bambaşka bir kapı açan bu gizemli olayın peşine düşerek antik tapınakta geçmişini aramaya karar verir. Bu gizem perdesi aralandıkça Atiye'nin karşısına çıkan olaylar ona geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulatacaktır.

Haberin Devamı

Anadolu topraklarından geçerek İstanbul'dan Göbeklitepe ve Nemrut'a uzanan bir hikaye anlatan dizide geçmişle gelecek, ruhsal olanla gerçek olan, keşifle dönüşüm iç içe geçiyor.

Atiya dizisi hangi kanalda?

Beren Saat, Mehmet Günsur ve Metin Akdülger’in yer aldığı Atiye dizisi 27 Aralık Cuma günü Netflix’te olacak.

Atiye Dizisi ilk tanıtım

Atiye Dizinin oyuncuları

Beren Saat

Mehmet Günsür

Metin Akgülger

Melisa Şenolsun

Tim Seyfi

Başak Köklükaya

Civan Canova

Hazal Türesan

Cezmi Baskın

Meral Çetinkaya gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Atiye ne zaman yayınlanacak?

27 Aralık’ta izleyenlerle buluşacak.