Gazete Vatan Logo
Magazin Atiye'de şoke eden ölüm

Atiye'de şoke eden ölüm

Netflix dizisi ‘Atiye’nin çekimlerinde şoke eden bir ölüm yaşandı. Günlük ücretli olarak işe başlayan boyacı hayatını kaybetti

Atiye'de şoke eden ölüm

Başrollerini Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun ve Metin Akdülger’in paylaştığı, Netflix dizisi ‘Atiye’nin çekimleri 10 gün önce başladı. Dizi için biri Nişantaşı’nda olmak üzere 2 ayrı set kuruldu.

Dolapdere’deki sette, ekipte yer almayan, günlük ücretli olarak işe başlayan boyacı Hasan Karatay (28), 6 Nisan’da merdivenden düşerek ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede 2 gün komada kaldı. 9 Nisan’da vefat etti.

ÇEKİMLERE DEVAM

İddiaya göre; bulunduğu sette hiçbir güvenlik önlemi alınmamıştı. Kapıda ambulans yoktu. Hasan Karatay’ın sigortasının da yapılmadığı ortaya çıktı. Her konuda duyarlılıkları ile tanınan Beren Saat ve Mehmet Günsür konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından herhangi bir açıklama yapmadı. Çekimler ara verilmeden devam etti. Sarıgazi’den dün kaldırılan cenaze bugün Tokat’ta defnedilecek.

SENDİKADAN JET AÇIKLAMA

Demet Akbağ’ın başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşımız Hasan Karatay, 6 Nisan 2019’da ‘OG Medya’ isimli yapım şirketinin Netflix için çektiği ‘Atiye’ dizisinin setinde ağır ihmaller sonucu bir ‘iş kazası’ geçirmiş, 9 Nisan 2019’da hayatını kaybetmiştir. İş cinayetleri kader değildir. ‘Tehlikeli’ sınıfta yer alan sette, yeterli önlemin alınmadığı ve yapım şirketinin kusurlu olduğu açıktır. Setlerde ölmek istemiyoruz.”

Haberin Devamı