Gazete Vatan Logo

Atilla Taş suçlamaları kabul etmedi! ‘Ham Çökelek’ten yargılansam...’

FETÖ medya yapılanmasına ilişkin davada yargılanan tutuklu sanık şarkıcı Atilla Taş, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi

Atilla Taş suçlamaları kabul etmedi! ‘Ham Çökelek’ten yargılansam...’

FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik “fuatavni” hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa ve şarkıcı Atilla Taş’ın da olduğu 29 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, Atilla Taş’ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların tümü ve bir tutuksuz sanık katıldı. CHP’li Milletvekilleri Mahmut Tanal, Selina Doğan ve Şafak Pavey ise duruşmada izleyici olarak hazır bulundu. Kimlik sorgusu sırasında mesleği sorulan Atilla Taş, “Eskiden şarkıcıydım. Şimdi gazetecilikten tutukluyum” dedi. Aylık geliri sorulan Taş, “Cezaevindeyim, para kazanmıyorum” diye cevap verdi. Taş, “Terör örgütü üyesi olarak yargılanmak yerine ‘Ham Çökelek’ şarkısını söylediğim için yargılansam daha mantıklı olurdu” dedi. Taş’ın bu sözü salonda kahkahalarla karşılandı. Vatani görevini Güneydoğu’da yaptığını söyleyen Taş, “Terörle mücadele ettim. Vuruldum. Bacağımda mermiyle yaşıyorum. Tek üyesi olduğum örgüt Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sürekli devletimin yanında oldum” dedi. Rota Haber ve Haberdar isimli sitelerde haber koordinatörü olarak çalıştığını belirten Ahmet Memiş ise Fuat Avni’yi tanıttığı yönündeki iddiayı reddederek, “Benim, ‘fuatavni’yi tanıtma gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten tweet attığım zamanlarda tanınan bir hesaptı, paylaşımları çok sayıda beğeniliyordu, bunu bütün Türkiye biliyor” dedi.

Haberin Devamı

Fidan beni tebrik etti

Yaptığı bazı haberlerin FETÖ aleyhinde olduğunu savunan Memiş, Fethullah Gülen’in ses kayıtlarıyla ilgili bir haber yaptığını ve bu nedenle Gülen’in kendisine dava açtığını da iddia etti. Memiş, ByLock kullanmadığını söyledi.

21 yıllık gazeteci olduğunu söyleyen Abdullah Kılıç ise, MİT Müsteşarının savcılığa çağrılması haberinin ise ilk olarak başka sitelerde yayınlandığını, bunu teyit edebilmek için de dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’yı telefonla aradığını, Çolakkadı’nın da haberin yalan olduğunu söylediğini anlatan Kılıç, “Bunun üzerine MİT Müsteşarının savcılığa çağrıldığı haberinin yalanlandığını son dakika olarak verdik” dedi. Kılıç, MİT krizi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı’nın bir resepsiyonunda karşılaştığı Hakan Fidan’ın sorumlu haberciliğinden dolayı kendisini tebrik ettiğini de öne sürdü.

Haberin Devamı