Dizi dizi inciyim reytingte birinciyim

Ekranlarda bu yıla damga vuran olaylarında, sıra geldi dizilere. İşte 2015’in dikkatlerden kaçan ancak unutulmaması gereken dizi dizi ayrıntıları...

Yılın mekânları

Boğaza nazır villalar

Güllerin Savaşı, Gamsız Hayat, Kaderimin Yazıldığı Gün ve daha niceleri… Hemen hepsi, ayakları yere basmayan karakterlere yaslanan, şatafatın hüküm sürdüğü ortamlarda geçen ve aşağıdakilerle yukarıdakilerin çatışmasından beslenen dizilerdi. Hepsinin ortak noktası; ille de kahramanlarımızın bir kısmının, boğaza nazır üç katlı villalarda yaşıyor olmasıydı diyebiliriz. Hayattan her geçen gün daha da kopan dizilerin son sığınma noktası olarak boğaz manzaralı bu villalar geçtiğimiz yılın dizileri açısından bir hayli önem taşıyordu.

Yılın dönüşümü

Kösem Sultan

Breaking Bad dizisini izleyenler hatırlar; Walter White bir lisede kimya öğretmenliği yaparken kanser olduğunu öğrenir ve ailesine güvenli bir gelecek sağlamak amacıyla uyuşturucu üretimine girişir. Kanseri bir süre sonra yenmeyi başarsa da, adım attığı bu yeni dünya onun kişiliğini ne yazık ki baştan aşağıya değiştirir. Ama bütün bu değişim beş sezonda ve toplam 62 bölümde gerçekleşir. Bizim dizilerde ise insanların değişmesi için sadece bir bölüm yeter. Önceki bölümün final sahnesinde sarışın ve aksanlı konuşan biri olarak bıraktığımız Anastasia, bir bakmışız yeni bölümde karşımıza siyah saçlarıyla ve gayet düzgün bir Türkçe ile çıkıvermiş.

Haberin Devamı

Dizi dizi inciyim reytingte birinciyim

Beren Saat, 'Muhteşem Yüzyıl Kösem'e hızlı bir giriş yaptı ve reytingleri artırdı.

Yılın kıyafet seçimi


Poyraz Karayel

Dizinin 35. Bölümünde karşımıza çıkan bu sahnede Emel Çölgeçen’in canlandırdığı Sema karakteri, bir gece önce sarhoş olarak kız arkadaşlarına sarkıntılık yapmış olan dört kafadarı kendi adamlarına yakalattırıp bir koltuğa diziyor. İşte o sahnede fark ediyoruz ki; o dört adamın dördü de aynı model, aynı renk, atlet ve don giymişler. Üstelik her biri, az önce paketinden çıkartılıp giyilmiş kadar tertemiz, pırıl pırıl… Aynı sahnede Sema’nın bir örnek giyinmiş dört adamı da cabası! Yaratıcılık dediğiniz bundan başka nedir ki zaten?

Haberin Devamı

Dizi dizi inciyim reytingte birinciyim

Sema, Poyraz Karayel’de dört kafadarı kendi adamlarına yakalattırıp bir koltuğa diziyor.

Yılın hız rekoru


Maral

Hazal Kaya’nın üst üste yaşadığı hayal kırıklıklarının sonuncusu bu yıl Maral oldu. İlk sezonu ite kaka 13 bölüm devam etse de dizinin ikinci sezonu ekranlarda sadece beş bölüm kalabildi. Bu hızlı tükenişin ardında yatan sorunların başında hiç kuşkusuz dizinin inandırıcılıktan uzak senaryosu ve klişe karakterleri geliyordu. Mesela, özene bezene yarattığı model çizimlerini kendisini Fransa’ya götürmek isteyen bir moda duayenine göstermek için yola koyulan Hazal’ın çizimleri, ruh hastası yeni sevgilisi tarafından çalınarak çöpü boylar. Karşısına bomboş bir portföyle çıktığı o ünlü modacı tarafından o kadar aşağılanır ve alay edilir ki Hazal bu duruma fena halde içerler. Hemen bürosuna dönerek, günlerce uğraşarak yarattığı o modelleri bir gecede tekrar sil baştan çizmeyi başarır.

DİĞER YENİ YAZILAR