Kahkaha aslanın ağzında!

Toplumun mizah anlayışı ile birlikte komedi programları da değişiyor. Eskiden komedyenlerin kendi şovları ekrana gelirken, şimdi sahnede ne kadar çok kişi varsa o kadar gülüyoruz.

Kahkaha aslanın ağzında

Arkadaşım Hoşgeldin

Yönetmen ile oyuncu arasındaki diyaloglar

Önce Komedi Dükkânı’ydı. Tolga Çevik ve Salih Kalyon, görmediğimiz yönetmenin direktifleri ile skeçler oynuyordu. Salih Kalyon ücretine itiraz etti ve programdan çıkartıldı. İki yıldır Tolga Çevik yoluna Ezgi Mola ile devam ediyor. Her hafta onlara ünlü isimler ve seyirciler arasından seçilmiş konuklar eşlik ediyor. Piyano başındaki Özer Atik ise yerini muhafaza ediyor. Tolga Çevik ile yönetmen arasındaki iletişim sorunu çözülünce program ekranlara veda edecek gibi görünüyor.

Kahkaha aslanın ağzında

Buyur Burdan Bak

Doğaçla ama zorlama!

Mahşer-i Cümbüş ekibinin yer aldığı ve Osmantan Erkır’ın sunduğu Anında Görüntü’yü hatırlıyor musunuz? Kanal D ekranlarında bu yaz başlayan Buyur Burdan Yak, işte o formatın farklı bir versiyonu. Erkır’ın yerinde Güldür Güldür’den transfer edilen Doğa Rutkay var. Sahnede doğaçlama yaparken izlediğimiz genç oyuncular ne yazık ki, Mahşer-i Cümbüş’ü mumla aratıyor. Sonuçta doğaçlama yaparak izleyici güldürebilmek hem çok zor bir iş, hem de zengin bir altyapı gerektiriyor.

Haberin Devamı

Kahkaha aslanın ağzında

Güldür Güldür

İçi sizi güldürür, dışı bizi…

Çok Güzel Hareketler Bunlar ekranlara veda etti. Yapımcı BKM topu Ali Sunal ile arkadaşlarına attı. Onlar da 5’er Beşer, İnsanlar Âlemi, son olarak da Güldür Güldür adını taşıyan programlarla aynı formatı sürdürdüler. Yeterli rating’e ulaşamadıkları için Fox TV ile yollarını ayıran ekip Show TV’ye geçtikten sonra kısa sürede fenomene dönüştü. Geniş izleyici kitlesi önünde, metni daha önceden yazılmış oyunları oynayan ekip bazen doğaçlamaya başvuruyor. Moderatörlüğü üstlenen Ali Sunal da sık sık oyunu keserek olaya müdahale edebiliyor.

Skece dayalı komediler

Bir zamanlar Levent Kırca ve Olacak O Kadar Televizyonu vardı. Sonra Yaseminceler, Reyting Hamdiler geldi. Dikkat Şahan Çıkabilir ve Yavuz Seçkin’in Medyatip’i derken bir baktık ki tek bir komedyenin ön plana çıktığı, farklı tiplemelere dayalı komedi anlayışı çoktan tarihe karışıvermiş. Kabul etmemiz gerekiyor ki artık hiçbirimiz bu tarz skeçlere gülmüyoruz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR