Canlı yayın dediğin… İki ucu oklu değnek

Ramazan’ın son günlerinde TRT ekranlarına yansıyan bir diyaloğun ardından tüm milletçe “İleri derecede oral ilişki nedir?” diye tartışmaya başladık. Canlı yayınlarda bugüne kadar nelerle karşılaştık, hatırlatalım...

Seda Sayan ve “güler yüzlü” kadın katili

Geçtiğimiz yıl canlı yayın sırasında ağzından çıkan birkaç cümle Seda Sayan’ın 20 küsur yıllık ekran kariyerini neredeyse yerle bir ediyordu. Daha önce beş kez evlenen ve bu eşlerinden ikisini öldürmüş olan Sefer Çalınak adlı şahsı programına konuk alan Sayan seyircilere dönüp “Bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü?” diye sorunca yer yerinden oynadı. Bu cümleyi duyan kadın izleyiciler, Show TV yöneticilerine, RTÜK’e, hatta programa sponsor olan şirketlere tepkilerini en yoğun şekilde dile getirdiler. Program birkaç gün sonra yayından kaldırıldı. Seda Sayan, kendisini ağır bir dille eleştiren CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka ile mahkemelik olma aşamasına geldi.

Tarkan ve tutamadığı çişi

İlk üne kavuştuğu yıllarda, özel bir televizyon kanalının açılışının birinci yıl kutlamasına katılan Tarkan, kendisiyle röportaj yapmak isteyen Savaş Ay’ın uzattığı mikrofonlara “Çişim geldi” diye cevap verince ekran başındaki seyircilerin başlarından adeta kaynar sular dökülmüştü. Tarkan’ın yanında bulunan o günlerdeki sevgilisi Elif Dağdeviren, sanatçının o sırada canlı yayında olduklarını bilmediğini ileri sürse de, Savaş Ay bunun böyle olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Atiye ve teknisyenlerin marifeti

Geçtiğimiz yıl Kanal D’de yayınlanan X-Factor adlı müzik yarışmasında jüri koltuğuna oturan Atiye, sahnedeki yarışmacının performansı sırasında ses teknisyenlerinin yeterli eforu sarf etmediğini düşününce durumu “Sesçilerimiz s*çtı” cümlesiyle açıklamaya kalkıştı. Almanya’da doğup büyüyen genç şarkıcıya canlı yayın sırasında neden böyle kelimeler kullanmaması gerektiği bir türlü anlatılamadı. Zaten iyi reyting alamayan yarışma, Atiye’nin bu gafının hemen ardından yayından kaldırıldı.

Güner Ümit ve kariyerini bitiren cümlesi

20 yıl önce ekranların vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Güner Ümit, kendisiyle özdeşleşen Turnike yarışmasını sunduğu bir canlı yayın sırasında, programın hostesiyle şakalaşayım derken ağzından kaçırdığı “Yoksa siz Kızılbaş mısınız?” cümlesiyle kariyerine bir anlamda kendi elleriyle son vermiş oldu. Program bittikten sonra televizyon kanalının önünde toplanan Aleviler Güner Ümit’i yoğun bir şekilde protesto ettiler. Turnike ertesi gece yayından kaldırıldı. Ünlü sunucu ise yıllar sonra birkaç kez ekranlara tekrar dönme girişiminde bulunsa da hiçbir zaman eski günlerine dönemedi.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Erbil ve sonu gelmeyen gafları

Güner Ümit’in başına gelen olayın bir benzerini geçtiğimiz yıllarda Mehmet Ali Erbil de yaşadı ancak şov dünyasındaki ilişkileri sayesinde Erbil bu olayı atlatmasını becerdi. Canlı yayın sırasında en çok gaf yapan, ağzından beklenmedik cümleler kaçıran, hatta seyircinin pantolonunu aşağı çekerek anadan üryan bile bırakan Mehmet Ali Erbil’in bunca badireden kurtulup nasıl tekrar ekranlara dönmeyi başardığı ise kelimenin tam anlamıyla muamma!

DİĞER YENİ YAZILAR