Eskiyen yıldızları çöpe at, kendi yıldızını yarat

Dizilerin gittikçe büyüyen maliyetleri, yapımcıları yeni yıldızlar yaratmaya yöneltiyor. Özellikle yaz aylarında kadrosunda star barındıran bir dizi bulmak neredeyse imkansız. İlk dizileriyle ünlü olan bazı isimler ise sonraki işlerinde ücret indirmek zorunda kalıyor.

Hazal Kaya: Adını indirim koydum

“Aşk-ı Memnu”yla ekranlara merhaba dediğinde daha 20’li yaşlara adımını atmamıştı. “Adını Feriha Koydum” biraz da Çağatay Ulusoy’un yüzü suyu hürmetine izlendi. Hazal Kaya’nın daha sonra içinde yer aldığı projeler tabir-i caizse birer birer gümledi. Özellikle iki sezon önce izlediğimiz “A.Ş.K” tam anlamıyla bir fiyaskoydu. Bu yıl Aras Bulutlu İynemli ile başrolünü paylaştığı Maral’a da büyük umutlarla başlamıştı. Bölüm başına 50’şer binden 26 bölümlük bir anlaşmaya rağmen, dizi 12. bölümün sonunda erkenden sezonu kapattı. Genç oyuncunun ücreti ise 30 bine düşürüldü. Hazal Kaya’nın oyunculuk kabiliyeti yaşıtlarından çok ilerde, güzelliği ise su götürmez. Kariyer yönetimi ise şimdilik yokuş aşağı yuvarlanıyor.

Haberin Devamı

Kerem Bursin: Şeref meselesi yapmayalım

Bir yaz dizisi olarak başlayan “Güneşi Beklerken”, onun sayesinde birden bire parladı ve bir yılı aşkın süre kesintisiz ekranlara geldi. İsmi hiç duyulmamış genç bir oyuncu olarak dizinin ilk bölümlerinde 8 bin lira alıyordu, daha sonra yapımcılar yüzde 50 zammı uygun gördüler ona. “Güneşi Beklerken”in vedasının ardından üç ay geçmemişti ki onu bu kez “Şeref Meselesi”nde izlemeye başladık. Ücretini 30 bine çıkardığı da çok geçmeden basına yansıdı. Bir İtalyan dizisinden uyarlanan yapım büyük umutlarla ve görkemli tanıtımlarla ekranlara geldi. Ne var ki Bursin’in vücudunun şekline verdiği önem kadar oyunculuğunu geliştirmediği kısa sürede anlaşıldı.

Dizi beklenenden çok daha kısa sürede, 26. Bölümün ardından bizlere veda etti.

Fox dizileri: Ücret az, reyting çok

Bölüm başına 100 bin lira kazanan Özcan Deniz’in “Kaderimin Yazıldığı Gün”ü, geçtiğimiz sezon hemen her hafta reytinglerde Fox TV’nin “Aşk Yeniden” dizisine geçildi. “Aşk Yeniden”in oyuncu kadrosunun toplamının aldığı ücret büyük ihtimalle sadece Özcan Deniz’inkini dahi geçmiyordu. Fox sadece bu dizisiyle şaşırtmadı, “Kiraz Mevsimi”yle de cumartesi gecelerine damgasını vurmayı başardı. Dizinin başrollerinde oynayan Serkan Çayoğlu’na bölüm başına yedi bin, Özge Gürel'e de dört bin lira vererek üstelik. Star ağırlıklı dizilerin reytinglerde her hafta yukarılarda yer alma zorunluluğu düşük bütçeli dizilerde geçerli değil. Bu da doğal olarak hem yapımcıların, hem de oyuncuların üzerindeki baskıyı hafifletiyor. Daha stressiz işler ve eğlenceli diziler ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Star dizileri: Yıldızın mı var, derdin var…

Star TV malûm, Acun Ilıcalı’nın reality yarışmalarını kendi kanalı TV8’e taşımasının ardından geçtiğimiz sezon büyük bir boşluğa düştü. Özellikle O Ses Türkiye’nin yayınlandığı pazartesi ve salı gecelerinde reytinglerde öne geçmek için büyük projelere sarılmak ihtiyacı hissetti. Bunun sonucunda pazartesi geceleri Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’nın başrollerinde yer aldığı “Paramparça”yı, Salı geceleri ise Özcan Deniz’in “Kaderimin Yazıldığı Gün”ünü başlattı. Her iki dizi de kanal yönetimini hayal kırıklığına uğratmadı ve yüksek izlenme oranlarıyla yayınlandıkları geceleri ön sıralarda bitirmeyi başardılar. “Paramparça”nın yurt dışı satışlarından da pay alan Nurgül Yeşilçay’ın bölüm başına aldığı ücret neredeyse 140 bin liraya ulaşırken, Özcan Deniz ve Erkan Petekkaya’nın ücretlerinin 100 bin lira civarında olduğu biliniyor. Bu kadar yüksek ücretlerin karşılığında onlardan beklenen tek şey ise yüksek reytingler. İlerleyen sezonlarda reytinglerde hafif bir kayma söz konusu olduğunda topun ağzına ilk konacaklar da bu sebepten dolayı kendileri olacaklar.

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ: Yaktın bizi Şura!

Ünlü bir oyuncunun, hatta geçmişi başarılarla dolu senaristlerin dahi kurtaramadığı diziler vardır. “Kurt Seyit ve Şura” bunlara en güzel örneklerden biri… Başlangıçta bölüm başına 70 bin liraya Kurt Seyit olmayı kabul eden Kıvanç Tatlıtuğ, dizi bir türlü istenen reytinglere ulaşamayınca ücretini 50 bine indirdi. Ancak bu da durumu kurtarmaya yetmedi ve 39 bölüm olması planlanan dizi 26. bölümün ardından ekranlara veda etti. Peki, büyük umutlarla başlayan, kostümlerinden mekân tasarımlarına dek her detayı ince ince planlanan dizi neden tutmamıştı? Başroldeki iki oyuncunun arasındaki elektriğin uyumsuzluğu ve öykünün izleyiciye sıcak gelmemesi bu sebepler arasında ön sıralarda geliyordu diyebiliriz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR