Gazete Vatan Logo

Ateşin düştüğü an!

Şırnak’ta devam eden operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Cuma Bilek’in Hatay’daki baba ocağı kara haberle yasa boğuldu.

Ateşin düştüğü an!

İşte olan ve oğlunun şehit olduğu haberini öğrenen baba Abdullah Bilek, evinin önüne geldiğinde gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi memleketi Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı. Cuma Bilek’in kızları 3 yaşındaki Fatma ve 1 yaşındaki Elif, akrabalarının kucağında töreni izledi. Şehidin eşi Melahat Bilek, ‘’Dimdik duracağım, eşim böyle istedi’’ diyerek ayakta durmaya çalıştı. Bilek’in 8 yıllık polis olduğu, görev yeri Kahramanmaraş’tan 28 Nisan’da geçici görevle Şırnak’a gittiği öğrenildi.

Siirt’te 1 asker şehit

Siirt Pervari ilçesinde Doğan Üs Bölgesi güneyinde yürütülen operasyonda da bir asker şehit oldu. İki teröristin de silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

Birlikte şehit oldular

Van’da zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu iki polis şehit düştü. 43 yaşındaki Samsunlu şehit polis memuru Yakup Kurt’un acı haberi baba evine ateş düşürdü. Kurt’un Beyza (17), Muhammet Furkan (12) ve Elif Liva (3) Kurt isimli çocuklarının olduğu belirtildi. Aynı saldırıda polis memuru Osman Bodur da şehit oldu. Bodur’un acı haberi Ordu’nun Ünye İlçesi’nde oturan eşi Fatma ve çocukları Furkan, Ömer, Emine Bodur’a verildi.

Haberin Devamı

Mehmet Üsteğmen Konya’da uğurlandı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde, Irak sınır kesimindeki Kaniması üs bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 31 yaşındaki Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli, memleketi Konya’da yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesi Konya Havalimanında Vali Muammer Erol, 3’ünü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, askerler ve yakınları tarafından karşılandı. Uçaktan inen şehit babası Sait Düzenli’ye subaylar yardımcı olurken, anne Anakadın Düzenli de tekerlekli sandalye ile uçaktan indirildi. Şehit Düzenli’nin cenazesi, ikindi namazından sonra eda edilen cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’nın yanındaki Konya Şehitliği’nde defnedildi.