Gazete Vatan Logo

Atatürk Üniversitesi AÖF sonuçları sorgulama

3 ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin güz dönemi sonuçları belli oldu. Binlerce kişi tarafından beklenen sonuçların açıklanması ile birlikte öğrenciler siteye akın etti.

Atatürk Üniversitesi AÖF sonuçları sorgulama

Birçok öğrencinin dört gözle beklediği ATA AÖF sınav sonuçları ile birlikte yaklaşık bir aylık bekleyiş sona erdi. Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin sınav sonuçlarını öğrenebilmeleri için tek yapması gereken şey OBS olarak da kısaltılan Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yapmak. Böylece ATA AÖF sınav sonuçlarına sınava giren tüm öğrenciler bakabilir. ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili kısa bir metinde yayınlandı. Bu metinde yazılanlar ise şöyle;

“Değerli Öğrencilerimiz, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav sonuçları ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.”

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/aof-cikmis-sorular/ )

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ATATÜRK ÜNİVERSİTE AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından hem bütünleme sınavlarına ilişkin hem de sınav merkezi değişiklikleri ile alakalı olarak çeşitli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalar ile ilgili olan tam metin ise şu şekilde;

Haberin Devamı

‘’Değerli Öğrencilerimiz,

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi Değişikliklerinin 30 Ocak 2017 Pazartesinden itibaren 01 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.

Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır. Ayrıca Engelli öğrencilerimiz için engel durumlarını güncellemeleri önem arz etmektedir. 30 Ocak 2017 – 01 Şubat 2017 tarihlerinden sonra herhangi bir sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır.’’

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenlerin bu konu hakkında ne yapmaları gerektiğini merak ediyorlar. Sınav sonuçları beklediği gibi olmayan ve sınav sonuçları ile ilgili bir yanlışlık olduğunu düşünen kişilerin sınav ile ilgili itiraz hakkı yer almaktadır. Bu konu ile ilgili yapılmak istenen itirazlar bir dilekçe yolu ile yapılmaktadır. Öğrencilerin Atatürk Üniversitesi dekanlığına sınav sonuçları ile ilgili itiraz dilekçesi göndermeleri gerekmektedir. Sınav sonuçlarının yayınlanmasının ardından geçen beş gün içerisinde sınav sonuçlarına itiraz edilmesi gerekmektedir. Bu tarihler içerisinde yapılmayan itirazlar geçersiz sayılacaktır. Yapılan itirazlar analizden geçirilecek ve sonuçları ile ilgili öğrencilere gerekli bilgilendireler yapılacaktır.

Haberin Devamı

ATA AÖF SINAV SONUÇLARINA NERDEN BAKABİLİRİM?

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından 3 ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan sınavların sonuçlarının yaklaşık olarak bir aylık bir dönemin ardından açıklanması ile birlikte öğrencileri de heyecan ve merak sarmış durumda. Peki sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler ne yapacaklar?

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların ilk olarak yapması gereken şey http://obs.atauni.edu.tr/ adresine gitmektir. Bu linke tıklayan öğrenciler Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yapmış olurlar. Bu sayfaya giriş yapabilen öğrencilerin yapması gereken şey ekranın tam ortasında yer alan giriş ekranı bölümünden T. C. Kimlik numarası ya da kullanıcı adları ile birlikte şifrelerini girmektir. Bu esnada bir hata ile karşılaşan öğrencilerin giriş bilgilerini kontrol etmeleri ve bu işlemi tekrar denemeleri gerekmektedir.

Henüz kayıt olmamış öğrencilerin “Kayıt Ol” menüsüne basarak kayıt formu doldurabilir ve bu şekilde üye olabilirler. Bununla birlikte üyeliğine ait şifresini kaybeden öğrencilerin giriş ekranının altında yer alan “Şifre?” ya da “AOF Şifre?” bölümlerine tıklayarak ilgili formları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekmektedir. Bu aşamada doğru bilgileri giren adaylar şifrelerini geri alma hakkını kazanacaklardır. Bu yıl yenilenmiş olan şifre yenileme hizmeti sayesinde ATA AÖF öğrencileri kaybettikleri, unuttukları ya da hatırlamadıkları şifrelere kolaylıkla ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan öğrenciler ATA AÖF sınav sonuçlarını öğrenebilecektir.

ATA AÖF DERS GEÇME NOTU VE MEZUN OLMA ŞARTI NEDİR?

Atatürk Üniversite Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan birinin açık öğretim fakültesinden mezun olabilmesi için tüm dersleri başarılı bir şekilde tamamlaması ve hiçbir dersinin FF notuna sahip olmaması gerekir. Bununla birlikte bu öğrencinin AGNO yani Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren öğrenciler ATA AÖF mezuniyetlerini gerçekleştirebilirler.

Bir dersten geçmek isteyen öğrencilerin başarı oranı düşük olan derslerde 30 ya da 35 gibi düşük notlarla dersi geçebilecekleri gibi başarı notu yüksek olan derslerde de CC notu alacak kadar yüksek puana ihtiyaç duyabilirler. Ders geçme notları derse ait başarı oranlarına göre değişmekte olduğu için bu konu hakkında net bir bilgi vermek ne yazık ki mümkün değildir.