Gazete Vatan Logo

Atatürk'ün evi yıkılacak mı?

'O bürokratlar Disneyland'a gitti'

AOÇ arazisine yapılan Başbakanlık binasına izin veren bürokratlar için, Disneyland’da Mıckey Mouse’lu, kaydıraklı eğlence gezisi düzenlendiği öne sürüldü.

SİT alanı olan Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan yeni Başbakanlık binasına izin için, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyelerinin, ABD’deki Disneyland Eğlence Merkezine götürüldüğü öne sürüldü.

CHP Genel Başkan yardımcısı Umut Oran benzer nitelikteki önergesinin Kültür Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay tarafından cevaplandırılmaması üzerine bu kez Başbakan Erdoğan’a yönelik önerge verdi.

MICKEY MOUSE

‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyelerinin Disneyland’a gitmesi, mesleki tetkik gezisi midir? Disneyland’daki kaydıraklara, trenlere binmek, Mickey Mouse’u görmek, kurul üyelerine ne kazandıracaktır? ‘’ sorusunu yöneltti.

Oran, kurul üyelerinin 19 Ocak 2013 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando kentine götürüldüklerini, bu geziden sonra AOÇ arazisinin 1. derece SİT alanından çıkarılıp, 3. derece SİT alanına dönüştürüldüğünü savundu.

ATATÜRK’ÜN EVİ YIKILACAK MI?

Önergede “AOÇ’deki binaya bugüne kadar ne kadar harcanmıştır. 2013 yatırım programındaki 650 milyon lira buraya mı harcanacaktır ?’’ sorusu da yöneltildi.

Atatürk’ün vasiyeti ile, halka açık olan AOÇ arazisine Başbakanlık binası yapılarak buranın halka kapatılacağını da öne süren Oran, inşaat alanında 3 bin ağaç da kesildiğini iddia etti. Oran ‘’ Buradaki çevre düzenlemesi sırasında Atatürk’ün Selanik’teki evinin bir kopyası olan evin yıkılması planlanmakta mıdır? ‘’ diye de sordu. (gazeteport)

Haberin Devamı