Gazete Vatan Logo

Atatürk posteri gölgesinde türbanlı sınav

AÇIK Lise Sınavları için Fatih Kız Lisesi'ne gelen türbanlı, çarşaflı, takkeli öğrenciler engelle karşılaşmadan okul ve sınıflara girdi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle okulun dış cephesine asılan dev Atatürk posterinin sınıfa yansıyan gölgesi altında türbanlı bir öğrenci sınav sorularını yanıtlarken görüntülendi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2005 yılında Açık Lise Sınavları ile ilgili yönetmelik değişikliğine giderken, "Sınavlarda, kılık-kıyafetin öğrencinin rahatlıkla tanınmasını sağlayacak şekilde, sade ve temiz olması esastır" ifadesiyle düzenleme yapıldığı belirtilirken Eğitim- Sen bu hükmün iptali için dava açmıştı.

Danıştay 8'inci Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin yönetmeliğin, "Sınavlarda, kılık- kıyafetin öğrencinin rahatlıkla tanınmasını sağlayacak şekilde, sade ve temiz olması esastır" hükmü iptal edilmişti.

Bunun üzerine Açık Lise Sınavları ile ilgili genelgeler yayımlanırken türbanla sınava giren öğrencilerin uyarılmasın uyarılara rağmen girilmesi halinde tutanak tutulmasını isteniyor.


Erzurum'da türban gerginliği